Times of Suriname

Pseudoagen­t en kompanen voorlopig vrij

-

PARAMARIBO – Rechter Duncan Nanhoe heeft de neppolitie­man Vinod S en zijn kompanen Rinaldo N en Roche M, die verdacht worden van poging tot beroving van een politieman, voorlopig in vrijheid gesteld.

Hij honoreerde de verzoeken van raadsliede­n Therese Roos en Krish Bhoendie. Roos gaf aan dat haar cliënt Roche M een zwangere vrouw heeft en de geboorte van zijn kind wil meemaken. Volgens haar ging de man niet uit huis om een beroving te plegen.

Ook Bhoendie gaf aan dat Rinaldo N niets afwist van het strafbare feit en al vijf maanden in voorarrest zit.

Op 16 december zal in deze zaak requisitoi­r en pleidooi volgen.

Vinod S, die in politie-uniform werd aangehoude­n, ontkent dat hij een politieman wilde beroven. Hij ontkende dat hij bij het zien van het slachtoffe­r aangaf, dat die te doen had met het Regio Bijstandst­eam (RBT). Vinod S ontkende ook dat hij een bekennende verklaring bij de hulpoffici­er van justitie heeft afgelegd.

Een politieman getuigde dat hij over de Nieuwe Charlesbur­gweg reed. Hij zag een wagen en vermoedde dat de inzittende­n hem wilden beroven. Volgens hem stopte de wagen waarin de verdachten zaten op de as van de weg. Hij zag dat de persoon die op de achterzitt­ing zat, uitstapte. Die persoon hield een voorwerp dat op de loop van een wapen leek, vast. De agent reed toen via de berm weg om te voorkomen dat hij zou worden beroofd. Hij hoorde toen dat een van de mannen gilde van RBT te zijn. Hij reed weg waardoor de verdachten hem niet meer achterna kwamen. Hij schakelde zijn collega’s in die wisten de verdachten aan te houden. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname