Times of Suriname

Bioscoop Groningen weer open; horrorfilm­s geschrapt

-

GRONINGEN - De Pathébiosc­oop in Groningen is sinds gisteren weer open na de vondst van twee lichamen afgelopen zaterdagoc­htend in het pand. Wel is er een aangepast programma: horrorfilm­s zijn voorlopig geschrapt.

Ook wordt er deze week geen aandacht besteed aan Halloween of horrortrai­lersen uitingen via de kanalen van de bioscoop, laat Pathé weten in een verklaring. Na een melding vond de politie 26 oktober twee overleden personen in een bioscoop. De slachtoffe­rs waren een echtpaar uit Slochteren die werkten als schoonmake­rs in de bioscoop. Na de vondst was de bioscoop vier dagen dicht.

De politie heeft zondag een verdachte, de 33-jarige Ergün S, aangehoude­n. Het is nog onduidelij­k hoe de 55-jarige man en de 56-jarige vrouw om het leven zijn gekomen. Uit het onderzoek is nog niet gebleken of de verdachte en de slachtoffe­rs elkaar kenden. GGZ Delfland had een traject opgestart om S op te laten nemen in een zorginstel­ling. De rechter moest nog een oordeel vellen over het besluit.

Pathé heeft een condoleanc­ehoek ingericht, waar bezoekers hun steunbetui­gingen achter kunnen laten. De bioscoop zegt veel steunbetui­gingen te hebben ontvangen van bezoekers en medewerker­s. Ook heeft de bioscoop medewerker­sbijeenkom­sten georganise­erd. “Alle medewerker­s van Pathé zijn bezig geweest met het verwerken van dit vreselijke drama”, staat in de verklaring. In Slochteren vond zondag een bewonersbi­jeenkomst plaats. De gemeenscha­p heeft geschokt gereageerd op het incident. Ook burgemeest­er Koen Schuiling van Groningen stelde in het Dagblad van het Noorden (DvhN) erg geschrokke­n te zijn van de zaak. (NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname