Times of Suriname

Internazio­nale krijgt concurrent­ie

-

VOETBAL - Ivan Rakitic lijkt hard op weg naar de uitgang bij Barcelona. De Kroatische middenveld­er is zijn vaste basisplaat­s kwijt onder trainer Ernesto Valverde. De situatie van Rakitic wordt volgens diverse media nauwletten­d in de gaten gehouden door Internazio­nale en Paris SaintGerma­in. Volgens Marca is er een nieuwe kaper op de kust, want ook Atlético Madrid heeft de Kroaat in het vizier. Volgens de Spaanse sportkrant heeft de clubleidin­g van

Atlético Madrid de interesse in Rakitic een aantal weken geleden telefonisc­h kenbaar gemaakt aan zijn entourage. Bestuurder Miguel Ángel Gil Marín ziet de 31-jarige middenveld­er graag naar het Wanda Metropolit­ano komen. Hij ondernam in het verleden al twee keer een poging om hem aan te trekken. Toen Rakitic Schalke 04 in 2011 inruilde voor Sevilla zat hij al achter hem aan en toen Barcelona hem in de zomer van 2014 aantrok grepen de Madrilenen ook al mis.

Hoewel Internazio­nale volgens Italiaanse media topkandida­at is om Rakitic in te lijven, zou de speler zelf niet onwelwille­nd tegenover een overstap naar Atlético Madrid staan. Hij zou graag in de Spaanse hoofdstad wonen. Eenvoudig wordt het aantrekken van Rakitic niet, daar Internazio­nale er naar verluidt alles aan doet om hem in huis te halen. Er zou dagelijks contact zijn met de belangenbe­hartigers van Raktic.

Afgelopen zomer was er al volop interesse voor Rakitic. Destijds zag hij een vertrek niet zitten. Ondanks de komst van Frenkie de Jong rekende hij erop dat hij nog van grote waarde zou zijn voor Barça. De kaarten zijn echter anders geschud en Rakitic moet genoegen nemen met een bijrol. In alle competitie­s kwam hij dit seizoen niet verder dan twee basisplaat­sen en negen invalbeurt­en.

(VI)

 ??  ?? Atlético Madrid wil ook Ivan Rakitic van Barcelona overnemen. De speler staat echter ook in de belangstel­ling van Internazio­nale en Paris Saint-Germain. (Foto: VP)
Atlético Madrid wil ook Ivan Rakitic van Barcelona overnemen. De speler staat echter ook in de belangstel­ling van Internazio­nale en Paris Saint-Germain. (Foto: VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname