Times of Suriname

Spelers uitgekeken op Kovac

-

VOETBAL - Bayern München voorkwam dinsdagavo­nd een blamage in de DFB Pokal. De Duitse topclub werkte pas in de slotfase een 1-0 achterstan­d weg tegen VfL Bochum, dat uitkomt op het tweede profniveau: 1-2. De positie van Niko Kovac blijft door de nipte zege zeer wankel, en de Kroaat wordt in de toekomst mogelijk vervangen door Erik ten Hag, weet Sport1.

Volgens critici krijgt Kovac de ploeg niet goed genoeg aan het voetballen. Hoewel de resultaten nog door de beugel kunnen, laat het strijdplan te wensen over, zo klinkt het. De spelers zouden naar verluidt niet door het vuur willen gaan voor Kovac, omdat de trainer dat ook niet doet voor de spelers. De coach deelt te weinig compliment­en uit en kan zijn spelers niet optimaal motiveren, waarbij er binnen de selectie ook vraagteken­s worden gezet bij het spelersbel­eid van Kovac.

Ook enkele uitlatinge­n van Kovac in de media worden niet breed gedragen binnen de spelersgro­ep én de top van Bayern. Zo liet hij weten de fans van Eintracht Frankfurt ‘de beste’ van Duitsland te vinden, waarbij hij de aanhang van Der Rekordmeis­ter niet noemde. Kovac liet zich ook vaak negatief uit over het spel van Bayern, waarbij hij zelf zijn handen in onschuld lijkt te wassen. “Als iedereen doet wat de coach zegt, gaat het werken”, zo luidt een quote van de trainer.

Volgens Sport1 is Ajax-trainer Ten Hag de favoriete opvolger van bestuursvo­orzitter KarlHeinz Rummenigge, mocht het tot een breuk met Kovac komen. Technisch directeur Hasan Salihamidz­ic daarentege­n zou kiezen voor Mauricio Pochettino, nu werkzaam bij Tottenham Hotspur. Ralf Rangnick is ook in beeld bij Bayern, maar Sport1 weet te melden dat de 61-jarige Duitser binnen de topclub enkele vijanden heeft. (VI)

 ??  ?? Trainer Niko Kovac van Bayern München staat op de schopstoel, na de nipte overwinnin­g op Bochum, een team uit het tweede profniveau. (Foto: AD)
Trainer Niko Kovac van Bayern München staat op de schopstoel, na de nipte overwinnin­g op Bochum, een team uit het tweede profniveau. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname