Times of Suriname

Maradona op troon gezet door opponent

-

VOETBAL - Adoratie kent geen grenzen in Argentinië. En al helemaal niet als het om Diego Armando Maradona (59) gaat. Als coach van Gimnasia nam hij dinsdag het op tegen zijn exclub Newell’s Old Boys.

Nog voor de wedstrijd zochten duizenden fans van tegenstand­er Newell’s Old Boys Maradona en de zijnen op in het hotel in Rosario waar het team verbleef voor de wedstrijd. Niet om hen uit te joelen, wel om hun oude held toe te juichen. Ergens halfweg jaren 90 had de grote ster van het WK 1986 immers een handvol wedstrijde­n gespeeld voor het team. Het open doekje voor Maradona beviel hem prima en daarom kwam hij met een paar teamleden de fans groeten vanop het balkon, inclusief dansje.

Eenmaal in het stadion werd het nog gekker. Voor de gelegenhei­d had Newell’s Old Boys immers een speciale troon voorzien voor Maradona, van waarop hij de wedstrijd kon volgen. Compleet met inscriptie ‘Dios’. God dus. ‘Pluisje’ mocht onder massale media-aandacht op de stoel een handtekeni­ng zetten, sprak de fans toe, ontving een clubshirt met zijn naam erop en kreeg gedurende de hele wedstrijd een camera op zich gericht. Diegocam, goed voor 2,5 uur beelden van een man die heel geconcentr­eerd vanaf een troon naar een wedstrijd zit te kijken.

Het team van Maradona, dat als allerlaats­te van de 24 eersteklas­sers aan de partij was begonnen, won verrassend met ruime cijfers: 4-0.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname