Times of Suriname

Leonard helpt Clippers aan zege

-

BASKETBAL - San Antonio is zijn ongeslagen status in het nog prille NBA-seizoen kwijt. Spurs ging donderdaga­vond met 103-97 onderuit bij Los Angeles Clippers. Kawhi Leonard vertolkte met 38 punten opnieuw een hoofdrol.

Leonard was opnieuw de sterkhoude­r bij Clippers met ook nog 12 rebounds. Montrezl Harrell, op de bank gestart, was met 24 punten goed bij schot. Bij Spurs, dat zijn eerste drie competitie­duels had gewonnen, kwam DeMar DeRozan tot 29 punten.

Door het verlies van de Texanen is Philadelph­ia de enige ploeg die dit seizoen nog ongeslagen is. Sixers voert de Eastern Conference aan met vier zeges. Zaterdag gaat het team op bezoek bij Portland. Dat zal overigens zonder sterkhoude­r Joel Embiid gebeuren. Die is voor twee speeldagen geschorst na zijn handgemeen woensdag met Karl Anthony Towns van Minnesota. De twee grepen elkaar toen na een woordenwis­seling vast en vielen zelfs op het parket. Meerdere spelers moesten de kemphanen uit elkaar halen maar niemand raakte gewond. Ook Towns moet van de NBA twee duels aan de kant blijven.

New Orleans heeft eindelijk zijn eerste seizoensov­erwinning beet. Na vier opeenvolge­nde nederlagen kon het team winnen van Denver Nuggets. Onder aanvoering van Jahlil Okafor (26 ptn) en Brandon Ingram (25 ptn) won Pelicans thuis met 122-107.

Miami is als een sneltrein aan het nieuwe seizoen begonnen. Onder coach Erik Spoelstra draait het collectief zeer goed. Heat boekte vannacht zijn vierde zege in vijf wedstrijde­n. Het won met 97-106 in Atlanta. Dinsdag was Miami ook al te sterk voor Atlanta. Rookie Kendrick Nunn was het best bij schot bij Miami, hij was goed voor 28 punten. Jimmy Butler haalde amper vijf punten in 35 minuten, maar gaf wel 11 assists.

Hawks moest het zonder zijn spelverdel­er Trae Young doen, die viel geblesseer­d aan de enkel uit in de vorige match tegen Miami. Gelukkig voor Hawks lijkt zijn blessure mee te vallen, hij zou vanaf volgende week kunnen spelen.

(HLN)

 ??  ?? Kawhi Leonard van LA Clippers probeert langs Derrick White van San Antonio te gaan. (Foto: NBA.com)
Kawhi Leonard van LA Clippers probeert langs Derrick White van San Antonio te gaan. (Foto: NBA.com)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname