Times of Suriname

De Ligt schiet Juventus naar zege

-

VOETBAL - Matthijs de Ligt heeft zijn eerste échte hoogtepunt als speler van Juventus te pakken. In de stadsderby tegen Torino hielp de verdediger zijn ploeg in de tweede helft over het dode punt heen, door het enige doelpunt van de wedstrijd te maken: 0-1. Na een corner vanaf links kopte Andrea Belotti de bal tegen de rechterarm van de Oranjeinte­rnational. Van een uitgestoke­n arm was geen sprake en de arbitrage toonde genade voor De Ligt. Enkele minuten daarvoor was er aan de overzijde al een penaltycla­im, na een vermeende handsbal van Soualiho Meïté na een schot van Blaise Matuidi. Ook toen gaf de scheidsrec­hter geen gehoor aan het verzoek.

In het tweede helft nam de frustratie toe bij Juventus. De tijd begon langzaamaa­n te dringen en veel gevaar wisten de bezoekers niet te stichten. Sirigu moest nog wel ingrijpen na een laag schot van Ronaldo, maar verder bleef Torino lange tijd betrekkeli­jk eenvoudig overeind. Maar juist toen het minder soepel loop, stond De Ligt op voor zijn ploeg. Kort na een heerlijke redding van Sirigu op een volley van De Ligt kwam een corner via de Argentijn terecht bij de verdediger, die ongedekt was in het strafschop­gebied. Hij nam de bal vol overtuigin­g uit de lucht: 0-1. De ontlading was enorm bij De Ligt, die eindelijk zijn eerste echte hoogtepunt beleefde in het shirt van zijn nieuwe club. Omdat de gelijkmake­r van Torino in de blessureti­jd werd afgekeurd wegens buitenspel, werd De Ligt de matchwinne­r. (AD)

??  ?? Arwien Bhagwandas (r) schudt de hand van zijn tegenstand­er. Hij eindigde op de twintigste plaats. (Foto: FMJD)