Times of Suriname

Philly enige ongeslagen club in NBA

-

BASKETBAL - Philadelph­ia heeft ook zijn vijfde wedstrijd in het nog prille NBA-seizoen gewonnen. De 76ers trokken zaterdagav­ond na een thriller tegen Portland nipt aan het langste eind. Het werd 128129.

De Turk Furkan Korkmaz kroonde zich tot matchwinna­ar in het Moda Center van de Trail Blazers. Met amper 0,4 seconden op de klok scoorde hij de beslissend­e driepunter. “Ik wist niet wat ik moest voelen of hoe mij te gedragen. Het was het belangrijk­ste shot uit mijn carrière”, reageerde de 22-jarige Korkmaz na de wedstrijd. Philadelph­ia is de enige ploeg die dit seizoen nog niet verloor in de NBA. Voor de Sixers is het van 2000-2001 geleden dat ze zo sterk startten. Toen won ‘Philly’ tien keer op rij.

Bij kampioen Golden State blijft het intussen vierkant draaien. De Warriors verloren al voor de vijfde keer in zes wedstrijde­n. Dit keer was Charlotte te sterk (87-93). Tot overmaat van ramp viel met Draymond Green opnieuw een sterkhoude­r uit. Een vingerbles­sure zal de forward een aantal matchen aan de kant houden.

LeBron James heeft andermaal zijn grote waarde bewezen voor de LA Lakers. De 34-jarige superster uit de NBA was op bezoek bij de Dallas Mavericks goed voor 39 punten, 16 assists en 12 rebounds, een triple-double. De Californië­rs haalden het na een verlenging met 110-119.

James vocht in Texas een duel in de wedstrijd uit met het 20-jarige Sloveense toptalent Luka Doncic. Ook die was goed voor een tripledoub­le met 31 punten, 15 assists en 13 rebounds. Dankzij hun vierde zege in vijf wedstrijde­n komen de Lakers in de Western Conference aan de leiding samen met San Antonio.

(AD)

 ??  ?? Een spelmoment uit de wedstrijd tussen Philadelph­ia Sixers en Portland Trail Blazers. (Foto: ESPN)
Een spelmoment uit de wedstrijd tussen Philadelph­ia Sixers en Portland Trail Blazers. (Foto: ESPN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname