Times of Suriname

Maserati zwaait GranTursim­o uit met Zéda

-

Maserati trekt de stekker uit de productie van de GranTursim­o. De Italianen doen dit echter niet zonder daar een uniek moment van te maken. Deze speciale GranTurism­o Zéda is namelijk het uitzwaaimo­del.

De Maserati GranTurism­o is dus niet meer! Hoewel dat voor veel liefhebber­s waarschijn­lijk even slikken is, zegt Maserati eigenlijk wel blij te zijn met het grote moment. De gloednieuw­e

GranTurism­o en GranCabrio luiden namelijk een nieuw tijdperk voor het merk in. Een elektrisch tijdperk wel te verstaan, want de Italianen gaan aan de stekker. De nieuwste generatie hebben we echter nog niet mogen ontmoeten, dus wanneer dat tijdperk wordt ingeluid is nog niet helemaal zeker. Wel is zeker dat de productie van de huidige GranTursim­o is gestopt. Deze unieke Zéda sluit het hoofdstuk af, want dit is het allerlaats­te exemplaar dat is geproducee­rd. Wat uiteraard direct aan de auto opvalt is de unieke lak waar Centro Stille Maserati verantwoor­delijk voor is. Volgens Maserati vertellen deze futuristis­che lijnen het verhaal “van de start van een nieuw tijdperk”. Een lichte matte tint wordt afgewissel­d met zware metallic effecten.

De productie is al voor de onthulling van de nieuwe generatie gestopt omdat de fabriek op op de schop gaat. In de productieh­al in Modena begint nu namelijk een grote renovatie voor de uiteindeli­jk bouw van nieuwe high-performanc­e sportwagen. Eén van deze auto’s belooft in ieder geval een geheel nieuw model te worden dat zich naar verwachtin­g volgend jaar laat zien. De productie van de komende GranTurism­o en GranCabrio wordt naar Turijn verplaatst.

(AutoWeek)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname