Times of Suriname

Bondscoach stelt Ronaldo en Portugal gerust

-

VOETBAL - Cristiano Ronaldo komt deze interlandp­eriode gewoon in actie voor Portugal. De superster stond in het middelpunt van de aandacht na een vroege wissel bij Juventus en zijn reactie daarop, maar bondscoach Fernando Santos heeft daar geen boodschap aan.

Portugal is nog niet zeker van deelname aan het EK en dus staat er nog best wat druk op de komende interlands, ook met wedstrijde­n tegen de zwakke broeders in Groep B als komende tegenstand­ers. Portugal treft Luxemburg en Litouwen in november.

Ronaldo werd afgelopen zondag al na 55 minuten naar de kant gehaald bij Juventus, trainer Maurizio Sarri oordeelde dat de aanvaller niet fit was. Ronaldo maakte daarna veel misbaar, wat breed werd uitgemeten in Italiaanse media.

“Iedereen wil over Cristiano praten, want hij is de beste speler ter wereld”, aldus Santos op de persconfer­entie van de Portugese selectie. Over de inzetbaarh­eid van de topscorer was de bondscoach heel duidelijk: “Hij is hier, hij is fit en hij gaat spelen.”

In Groep B van de EKkwalific­atie is Oekraïne al geplaatst voor het Europese eindtoerno­oi. Portugal en Servië maken uit wie zich ook rechtstree­ks plaatst voor het EK. De Portugezen spelen eerst tegen Litouwen (14 november), daarna is Luxemburg de tegenstand­er (17 november).

(VI)

VOETBAL - Steven Bergwijn bevindt zich opnieuw nadrukkeli­jk op de radar van Manchester United. De 22-jarige aanvaller van PSV ziet alleen heil in een transfer als de Premier Leaguegroo­tmacht zich plaatst voor de Champions League, claimt althans The Daily Mirror.

Bergwijn wordt niet voor het eerst in verband gebracht met

United. Hoewel de Oranjeinte­rnational in augustus nog een contract tot medio 2023 tekende in het Philips Stadion, wordt het steeds aannemelij­ker dat hij na dit seizoen een nieuwe stap zet. Willen The Mancunians kans maken, dan moeten ze zich dus wel plaatsen voor het miljardenb­al.

Scouts van United zaten dit seizoen al meermaals op de tribune voor Bergwijn, die momenteel herstelt van een spierbless­ure. Mocht het van een transfer komen, dan verlangt PSV naar verwachtin­g ongeveer 46 miljoen euro, denkt de boulevardk­rant. Op Old Trafford moet de vleugelaan­valler de concurrent­ie aangaan met Daniel James.

(VP)

 ??  ?? Steven Bergwijn staat op de verlanglij­st van Manchester United, maar de aanvaller van PSV wil alleen vertrekken als Manchester United zich plaatst voor de Champions League. (Foto: Goal)
Steven Bergwijn staat op de verlanglij­st van Manchester United, maar de aanvaller van PSV wil alleen vertrekken als Manchester United zich plaatst voor de Champions League. (Foto: Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname