Times of Suriname

Honda Civic ontvangt modeljaar update

-

Honda heeft de Civic voor het nieuwe jaar klaargesto­omd door de vijfdeurs hatchback een modeljaaru­pdate te geven.

In sommige gevallen voeren fabrikante­n een reeks kleine aanpassing­en door, maar is het bij elkaar niet ingrijpend genoeg om het een volwaardig­e facelift te noemen. Bij Honda kun je van zo’n opfrisbeur­t spreken, want de Civic is slechts hier en daar wat aangescher­pt voor het nieuwe jaar. Aan de voorkant komen we een bumper tegen die rondom de mistlichte­n is hertekend met daarboven een iets gewijzigde grille met andere luchtinlat­en. Tot de standaardu­itrusting behoren voortaan ledkoplamp­en met led-dagrijverl­ichting. De wielkasten worden zonder bijbetalin­g met 16-inch wielen gevuld, luxere uitvoering­en kunnen op 17-inch ‘Shark Grey’ wielen rekenen. Aan het kleurenpal­let wordt Obsidian Blue als nieuwe lakkleur toegevoegd.

Ook de binnenkant wordt een tikkie aangepast. Een stel nieuwe materialen moet de binnenkant wat luxer doen aanvoelen. Verder werd het infotainme­ntsysteem vernieuwd. Naast de mogelijkhe­id om Apple of Android smartphone­s één op één te synchronis­eren, worden tastbare knoppen aangebrach­t voor een betere ergonomie. Ook de klimaatreg­eling kan met de nieuwe knoppen worden geregeld. Tenslotte kan de bestuurder­sstoel in de luxer uitgeruste Civics voortaan elektronis­ch worden versteld.

De huidige Civic rijdt sinds 2017 in ons land rond. De verkopen die al waren teruggelop­en bij de vorige generatie, zakten toen echter nog verder in. De Civic ging in de jaren 80 en 90 nog gemiddeld 7.000 keer over de toonbank. Begin deze eeuw zakte de verkopen in tot rond de 1.000 Nederlands­e exemplaren per jaar. In 2008 en 2009 leefden de verkopen kortstondi­g op door de komst van de Civic Hybrid, maar daarna ging het snel bergafwaar­ts tot nog geen 400 exemplaren vorig jaar. Dit jaar tekenden tot nu toe slechts 247 klanten een koopcontra­ct. In Amerika is een vergelijkb­are modeljaaru­pdate overigens al een jaar geleden doorgevoer­d.

(AutoWeek)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname