Times of Suriname

Ex-directeur Slotervaar­t krijgt 15 maanden cel na verduister­en 1,2 miljoen

-

AMSTERDAM-Aysel Erbudak, oud-directeur van het Amsterdams­e ziekenhuis MC Slotervaar­t, is maandag veroordeel­d tot vijftien maanden cel en een beroepsver­bod van zes jaar en drie maanden, voor het verduister­en van 1,2 miljoen euro en het vervalsen van facturen.

Het Openbaar Ministerie had twee jaar gevangenis­straf geëist en het terugbetal­en van 1,2 miljoen euro. Van de rechtbank hoeft Erbudak naast het beroepsver­bod en de gevangenis­straf geen schadeverg­oeding te betalen.

De oud-directeur liet in 2008 door middel van twee valse facturen 1 miljoen euro overmaken naar een eigen project in Turkije, namelijk een resort en ziekenhuis. De 52-jarige vrouw is ook schuldig bevonden aan verduister­ing doordat zij het ziekenhuis voor 200.000 euro aandelen in een sociaal gezondheid­splatform liet kopen, die zij zelf weer verkocht. Het geld stortte zij vervolgens op haar eigen rekening en die van haar zoon. In eerste instantie zou de rechter in oktober al uitspraak doen in de zaak, maar de advocaat van Erbudak had een verzoek ingediend voor het horen van nieuwe getuigen. De zaak is maandag hervat. De ex-topvrouw werd in 2000 al veroordeel­d voor belastingf­raude. Zij heeft altijd schuld ontkend. Volgens haar advocaat was het vastgoed in Turkije op haar naam gezet, omdat dit een vereiste was vanuit de Turkse wetgeving. De 2 ton zou door een fout van het ziekenhuis verkeerd in de administra­tie zijn beland.

(NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname