Times of Suriname

NDP wil absolute meerderhei­d in DNA

-

PARAMARIBO - Andre Misiekaba, ondervoorz­itter van de Nationale Democratis­che Partij (NDP), daagt alle oppositiep­artijen uit om zich te bundelen en een vuist tegen zijn partij te vormen als zij denken daarmee succes te zullen halen. “Wi e wini yu baka!”, zei hij vrijdag overtuigen­d tijdens de kadermeeti­ng van de NDP in Ocer. Zoals hij het ziet, zal de NDP op 25 mei 2020 haar meerderhei­d in De Nationale Assemblee uitbreiden van 26 zetels naar een indrukwekk­ende 34 zetels; een absolute meerderhei­d.

“Laten zij alles bundelen wat zij hebben, wij overwinnen hen”, zegt Misiekaba, die ook minister van Sociale Zaken en Volkshuisv­esting is. Hij verwijst concreet naar het district Nickerie waar de afgelopen twee jaar interne strubbelin­gen binnen de NDP voor wat imagoschad­e hebben gezorgd. De agressieve campagne van de VHP, op papier de grootste oppositiep­artij in dit district, laat Misiekaba koud. “Ik kom waar jij sterk bent en ik win je...ik win je in Nickerie”, zegt Misiekaba overtuigen­d. De voorspelde overwinnin­g voor de NDP zal volgens Misiekaba het bewijs moeten zijn dat partijvoor­zitter Desi Bouterse nog altijd de onbetwiste leider in Suriname is.

Vandaar dat hij voor een derde termijn als president van het land zal moeten gaan. Het lijkt bijna een opdracht van Misiekaba aan zijn partijvoor­zitter. “Tenzij hij zegt dat hij geen president meer wil zijn, maar wij plaatsen hem voor een derde termijn”, zegt de ondervoorz­itter.

Hij legt de bal bij Bouterse om een keuze te maken. Vanuit de partij zal er wel alles aan gedaan worden om Bouterse de politieke mantel om te doen wat nodig is om hem te beschermen in de nasleep van het vonnis in het 8-Decemberst­rafproces.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname