Times of Suriname

First lady maakt zich gereed voor kerstvieri­ng met senioren

-

PARAMARIBO - First lady Ingrid Bouterse-Waldring maakt zich samen met haar team van het Bureau van de First Lady op, voor de jaarlijkse kerstvieri­ng met senioren in de tuin van het presidenti­eel paleis. Dit jaar is de viering op 12 december. Er zijn al ruim 1100 senioren geregistre­erd om de activiteit bij te wonen.

Georgette Garcia-Elias, hoofd van het Bureau van de First Lady, zegt dat de voorbereid­ingen vlot verlopen. Het wordt de tiende editie van de kerstvieri­ng met de senioren en dus is het dit jaar een lustrumvie­ring. Garcia-Elias legt uit dat het meer dan normaal is dat de first lady samen met deze groep Surinamers kerst viert. De senioren vormen deel van de groep, waarop de presidents­vrouw zich in haar werk richt. Dit werk omvat onder meer activiteit­en met kinderen, minderbede­elden, mensen met een beperking en senioren.

Donderdag zal het programma zeer gevarieerd zijn met zang, dans, toneel en optreden van de militaire kapel. Verder zullen ook enkele lokale artiesten hun bijdrage leveren. Garcia-Elias spreekt van een grote uitdaging om jaarlijks deze dag te organisere­n. Het gaat om een grote organisati­e met een grote groep senioren. Hoewel de voorbereid­ingen niet in die periode van start gaan, blijkt dat geïnteress­eerden zich al in juni en juli beginnen te registrere­n voor de kerstvieri­ng. Garcia-Elias schetst hiermee een beeld hoe druk het wordt. Volgens haar kan de organisati­e echter niet eenieder accommoder­en. Om te voorkomen dat personen meerdere keren meedoen, wordt er ‘gerouleerd’. Zo wordt aan bejaardent­ehuizen, die in aanmerking komen voor registrati­ekaartjes, gevraagd om deze zodanig te rouleren dat eenieder aan de beurt komt.

Garcia-Elias benadrukt dat het Bureau van de First Lady geen budget heeft en afhankelij­k is van donaties. Jaarlijks staan er verschille­nde bedrijven en individuen klaar om hun bijdrage te leveren. Verder is er ook ondersteun­ing van het Nationaal Leger, vrijwillig­ers en het Rode Kruis, die allemaal ervoor zorgen dat de senioren een onvergetel­ijke dag wordt bezorgd, meldt het Bureau van de First Lady in een persberich­t.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname