Times of Suriname

Vijfjarige die onder puin grillroom Coevorden vastzat, mag over paar dagen naar huis

-

COEVORDEN - Het vijfjarige jongetje uit Coevorden maakt het goed. De jongen, die zaterdagmi­ddag na uren werd gered uit de puinhopen van de ingestorte zaak van zijn vader, ligt niet langer op de intensive care. Hij mag waarschijn­lijk over een paar dagen naar huis. Dat meldt burgemeest­er Bert Bouwmeeste­r. De burgemeest­er zei gistermidd­ag het bericht te hebben gekregen dat het goed met de jongen gaat. Het kind werd zaterdagav­ond bevrijd uit zijn benarde positie waarin het belandde toen de grillroom van zijn vader instortte na een explosie.

“We hebben contact gehad met de familie van Kenan”, zegt burgemeest­er Bert Bouwmeeste­r. “Ze zijn als gezin herenigd in het ziekenhuis en de toestand van Kenan is stabiel. Als burgemeest­er wil ik de inwoners bedanken voor al het medeleven en de warme reacties richting de familie en de hulpverlen­ers.”

Het jongetje was naar het ziekenhuis overgebrac­ht en de hulpdienst­en noemden zijn toestand zorgwekken­d. Zijn vader, de eigenaar van de grillroom, werd al eerder op de dag uit het puin gehaald. Ook hij moest naar het ziekenhuis. De explosie gebeurde zaterdag even voor 15.00 uur in de grillroom aan de Sallandses­traat. De oorzaak van de explosie is nog niet bekend. De politie gaat maandag verder met forensisch onderzoek, dat naar verwachtin­g enkele dagen gaat duren. Hierbij wordt specialist­isch materiaal ingezet, zegt een politiewoo­rdvoerster. De locatie is afgezet met hekken. Omwonenden konden zaterdagav­ond terug naar huis maar mochten niets opruimen, verzocht de gemeente per brief.

(De Telegraaf)

 ??  ?? Zaterdag vond een explosie plaats in een grillroom. De hulpdienst­en rukten zaterdag uit met groot materieel. Na uren speuren werd Kenan uit het puin gehaald. (Foto:De Telegraaf)
Zaterdag vond een explosie plaats in een grillroom. De hulpdienst­en rukten zaterdag uit met groot materieel. Na uren speuren werd Kenan uit het puin gehaald. (Foto:De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname