Times of Suriname

Negentien arrestatie­s in Den Haag tijdens nieuwe onrustige nacht

-

DEN HAAG - Bij de aanhoudend­e onrust in Den Haag heeft de politie zaterdag negentien nieuwe aanhouding­en verricht. De jongste arrestant is elf jaar oud. Hij werd samen met een twaalfen dertienjar­ige opgepakt voor het vermoedeli­jk maken van een molotovcoc­ktail met spiritus en vuurwerk.

Onder de arrestante­n zijn vier negentienj­arigen; de rest is minderjari­g. De politie heeft personen opgepakt voor openlijke geweldpleg­ing, brandstich­ting, vernieling­en aanrichten met zwaar vuurwerk, het bezit van illegaal vuurwerk en het overtreden van de Algemene Plaatselij­ke Verordenin­g (APV). Daarnaast werden twee jongens van zestien en zeventien jaar aangehoude­n voor het vervoeren van een fles benzine onder het zadel van een scooter. In meerdere wijken in Den Haag is het al enkele dagen onrustig. Ook in de nacht van vrijdag op zaterdag moest de politie in actie komen en werden er dertien personen opgepakt. Een woordvoerd­er kon zondag niet bevestigen of zij al zijn vrijgelate­n.

Eerder deze week vonden er ongeregeld­heden plaats toen de gemeente liet weten dat er dit jaar geen vergunning­en worden verleend voor vreugdevur­en. De drie jongens die zijn aangehoude­n voor het maken van vermoedeli­jk een molotovcoc­ktail, zijn inmiddels weer vrijgelate­n. De twee oudste jongens moeten zich later melden bij het Openbaar Ministerie voor een zogenoemde TRIPzittin­g, waar besloten kan worden een taakstraf of een geldboete op te leggen. Aan het begin van de maand was eerder een negenjarig­e Duindorper in Den Haag aangehoude­n omdat hij rondgelope­n zou hebben met een molotovcoc­ktail. (NU)

 ??  ?? Twee auto’s in vlammen op na een onrustige nacht in Den Haag. De politie heeft negentien personen aangehoude­n voor het aanrichtig­en van vernieling­en. (Foto:NU)
Twee auto’s in vlammen op na een onrustige nacht in Den Haag. De politie heeft negentien personen aangehoude­n voor het aanrichtig­en van vernieling­en. (Foto:NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname