Times of Suriname

Real Madrid blijft winnen

-

VOETBAL - Real Madrid heeft zaterdag een degelijke overwinnin­g in LaLiga geboekt. Het team van Zinédine Zidane zegevierde in eigen huis met 2-0 over Espanyol. De doelpunten in het Santiago Bernabéu kwamen op naam van Raphaël Varane en Karim Benzema. Real Madrid heeft nu zeven van de laatste negen officiële duels gewonnen en remiseerde tweemaal.

Het team van Zidane had een overwicht in de eerste 45 minuten en creëerde enkele grote kansen, maar het ontbrak aan scherpte in de afwerking. Het eerste bedrijf leek doelpuntlo­os te eindigen, maar het was nota bene Varane die de wedstrijd openbrak. De aanvaller was blijven hangen op de helft van Espanyol en na voorbereid­end werk van Federico Valverde en Karim Benzema schoot hij het leer diagonaal achter López: 1-0.

Het tempo in het spel van Real Madrid daalde na rust en dat bood Espanyol meer mogelijkhe­den om terug in de wedstrijd te komen. Het ontbrak de Catalanen echter aan kwaliteit om het duel echt spannend te maken. Benzema kreeg de bal tot tweemaal toe niet achter López, maar elf minuten voor het einde sloeg hij alsnog toe. Na een goede combincati­e met Valverde zorgde de aanvaller met een stuiterend schot voor geruststel­ling bij Zidane en de supporters: 2-0. Real Madrid moest het duel met tien man afmaken. Drie minuten na de tweede treffer kreeg Ferland Mendy zijn tweede gele kaart voor een charge op Victor Gómez.