Times of Suriname

Messi en Suárez leven zich uit

-

VOETBAL - Lionel Messi liet maar weer eens zien waarom alleen hij die Gouden Bal, zijn zesde, verdiende. De Argentijn maakte voor FC Barcelona een hattrick tegen laagvliege­r Mallorca: 5-2. In een heerlijke eerste helft gooide Barcelona de krachtmeti­ng al voortijdig in het slot. De bezoekers uit Mallorca werden na zeven minuten verrast door een lange trap van Marc-André ter Stegen. De laatste verdediger schatte de baan van de bal verkeerd in, waardoor Antoine Griezmann recht op Manuel Reina kon afgaan en het leer over de keeper stifte. Hoe mooi de treffer ook was, het bleek uiteindeli­jk niet het meest schitteren­de doelpunt van de avond.

Na zeventien minuten spelen krulde Lionel Messi de bal vanaf de rechterkan­t met links op schitteren­de wijze in de linkerbove­nhoek: 2-0. De tegentreff­er van Ante Budimir tien minuten voor rust leek Mallorca hoop te bieden, maar niets was minder waar. Messi maakte op schitteren­de wijze de 3-1 en vlak voor rust viel het allermoois­te doelpunt van de avond. Frenkie de Jong kreeg alle vrijheid om te combineren en gaf de bal aan Luis Suárez. Met een ongekende hakbal plaatste de Uruguayaan de bal in de verste hoek: 4-1.

Barcelona bleef na de onderbreki­ng naar meer doelpunten zoeken. Reina voorkwam met een goede redding dat

Griezmann een pass van De Jong kon verzilvere­n en Messi kreeg tot twee keer toe een goede kans om een hattrick te maken. Voor De Jong zat het duel er na iets meer dan een uur spelen op: de Nederlande­r werd vervangen door Arturo Vidal. Mallorca sloeg vrijwel meteen toe via een tweede treffer van Budimir, waarbij Ter Stegen een verkeerde inschattin­g maakte: 4-2. Het laatste woord was echter aan Messi. Na goed voorbereid­end werk van Sergi Roberto en Suárez verscheen de naam van de Argentijn voor de derde keer op het scorebord: 5-2. Het was vervolgens aan Reina te danken dat de Catalanen niet met minimaal zes doelpunten van het veld stapten.