Times of Suriname

Juventus verliest voor het eerst

-

VOETBAL - Juventus heeft zaterdagav­ond voor het eerst dit seizoen een wedstrijd in de Serie A verloren. De formatie van trainer Maurizio Sarri gaf op bezoek bij Lazio een 0-1 voorsprong uit handen en ging uiteindeli­jk met 3-1 onderuit, nadat Juan Cuadrado met rood van het veld was gestuurd.

Matthijs de Ligt stond in de mandekking tegenover Ciro Immobile en moest al na vijf minuten spelen ingrijpen: met een correcte tackle voorkwam de Nederlande­r dat doelman Wojciech Szczesny moest ingrijpen. Juventus overleefde de openingsfa­se en wist na 25 minuten voetballen zelfs op voorsprong te komen in Rome. Paulo Dybala speelde Cristiano Ronaldo in, waarna de Portugese vedette op zijn beurt Rodrigo Bentancur aan het werk zette. Die had bij de tweede paal weer oog voor Ronaldo, waarna die simpel kon scoren: 0-1. Juventus zat daarmee op rozen, maar wist de voorsprong niet mee te nemen naar de rust. In de blessureti­jd van de eerste helft kwam Lazio namelijk langszij via Luiz Felipe. De Braziliaan­se verdediger kopte bij de tweede paal raak na een voorzet van Luis Alberto.

In de tweede helft zakte het niveau van de wedstrijd. Beide teams grossierde­n in balverlies, waardoor er maar weinig kansen vielen te noteren. In de laatste twintig minuten ontbrandde de wedstrijd echter volledig en dat was vooral op het conto van Cuadrado te schrijven. De Colombiaan­se vleugelver­dediger van Juventus vloerde de doorgebrok­en Manuel Lazzari, waarna na tussenkoms­t van de videoschei­dsrechter (VAR) een rode kaart volgde.

Lazio had vervolgens slechts vijf minuten nodig om te profiteren van de overtalsit­uatie. Sergej Milinkovic-Savic liep bij een pass van achteruit van uitblinker Luis Alberto weg uit de rug van De Ligt, waarna de Serviër oog in oog met Szczesny wist te scoren: 2-1. Kort erna liet Lazio een uitgelezen mogelijkhe­id liggen om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Immobile miste een strafschop. Juventus bleef daardoor in leven, maar wist de schade in de slotfase niet meer te repareren en kreeg diep in blessureti­jd ook nog een doelpunt van Felipe Caicedo om de oren.