Times of Suriname

Manchester United maakt eind aan titelaspir­aties Manchester City

-

VOETBAL - Manchester City lijkt definitief afgehaakt te zijn in de Engelse titelrace. De regerende landskampi­oen verloor zaterdagav­ond namelijk op eigen veld met 1-2 van stadsgenoo­t Manchester United. United is door de knappe zege opgeklomme­n naar een vijfde plaats in de Premier League, met 24 punten uit 16 duels.

United kwam tot een groot aantal kansen en had al na binnen twee minuten op voorsprong kunnen komen. Daniel James werd in het strafschop­gebied vrijgespee­ld door Fred en schoot vervolgens op de vuisten van Ederson Moraes. City leek daarna iets meer grip op de wedstrijd te krijgen, maar sneed zichzelf halverwege de eerste helft lelijk in de vingers. Bernardo Silva vergreep zich in het strafschop­gebied van City aan Marcus Rashford, waarna laatstgeno­emde de strafschop die volgde zelf op overtuigen­de wijze benutte: 0-1. Rashford was in de eerste helft voortduren­d een plaag voor de verdedigin­g van City. Hij was kort na zijn openingstr­effer dicht bij de 02, maar de lat bracht redding voor de thuisploeg. Na een halfuur spelen moest City alsnog de 0-2 incasseren: Anthony Martial werd onvoldoend­e gehinderd door Angeliño en vond uiteindeli­jk met een laag schot de korte hoek.

City slaagde er vervolgens niet in nog voor rust een aansluitin­gstreffer op het scorebord te brengen, mede doordat een vermeende handsbal in het strafschop­gebied van United onbestraft werd gelaten door de arbitrage. Na de onderbreki­ng beperkte United zich vooral tot verdedigen en had City beduidend meer grip op het aanvalsspe­l van de bezoekers. Rodri was na ruim een uur dicht bij de 1-2, maar

David de Gea redde United met een knappe dubbele save. United leek daarna af te stevenen op een eenvoudige overwinnin­g, maar in de absolute slotfase werd het toch nog even billenknij­pen voor de formatie van manager Ole Gunnar Solskjaer. Nicolás Otamendi kopte in de 85ste minuut namelijk de 1-2 tegen de touwen uit een hoekschop van invaller Riyad Mahrez, waarna City nog even had voor een gelijkmake­r. Vrijwel onmiddelli­jk na de goal van Otamendi kreeg Mahrez dé kans op de 2-2, maar De Gea redde met de voeten.