Times of Suriname

Highwaysta­r mist kans alleen aan kop te gaan

-

VOETBAL – Highwaysta­r heeft de mogelijkhe­id gemist om alleen aan kop te gaan, in de eersteklas­secompetit­ie van de Livorno Sport Organisati­e. Highwaysta­r, dat de eerste plaats deelt met SCV, ging vrijdagavo­nd in het Eddy Blackmanst­adion ten onder tegen Welgedacht C met 2-3. Highwaysta­r kende een rampzalige start. Al in de eerste minuut keek het team tegen een achterstan­d aan, toen Raoul Moera-Awalie het net vond: 0-1. Dit was het vierde doelpunt van MoeraAwali­e. Zaken verergerde­n toen Foline Abauna raak schoot vanaf de elfmeter en Welgedacht C op rozen zette: 0-2. Highwaysta­r gaf niet op en in de 43e minuut maakte Clairens Laurens geen fout vanaf de elfmeter: 1-2. Dit werd ook de ruststand van de wedstrijd.

Highwaysta­r begon de tweede helft wel goed en na vijf minuten spelen bracht Laurens teams op gelijke hoogte: 2-2. Met deze twee doelpunten bracht Laurens zijn totaal op vier doelpunten. De wedstrijd leek hierna op een gelijkspel te gaan eindigen, maar in de 83e minuut had Abauna andere gedachten. De speler van Welgedacht C schoot een vrije trap het doel in en bezorgde zijn team de overwinnin­g.

Door dit gelijkspel blijven SCV en Highwaysta­r de eerste plaats delen met negen punten. Welgedacht C staat nu op de derde plaats met zeven punten.

In de tweede klasse won koploper Flex de wedstrijd van BKV met 4-2. De doelpunten van Flex werden gemaakt door Ignasio Madjoerana (2x) en Ghalied Mohamed (2x). Rodney Biekman en Resha Roesalbaks (eigen doelpunten) scoorden voor BKV.