Times of Suriname

Joshua trots op heroveren wereldtite­ls

-

BOKSEN - Anthony Joshua was zaterdag blij en opgelucht dat hij zijn criticaste­rs de mond snoerde. Hij heroverde de vier wereldtite­ls in het zwaargewic­ht die hij een halfjaar eerder zo verrassend verloor aan de Amerikaan Andy Ruiz.

“‘Soms zit de schoonheid in de eenvoud’, dat was vandaag het motto”, zei de dertigjari­ge Brit op de persconfer­entie na het gevecht in Saoedi-Arabië. “Ik heb het simpel gehouden en dat leidde tot een briljant optreden.” “Ik heb vandaag op een old school manier gevochten, in de stijl van de jaren 70. Uitdelen en ervoor zorgen dat je niet geraakt wordt.” Joshua had de ‘Clash of the Dunes’ - zoals het gevecht in het openluchts­tadion in Dirayah genoemd werd volledig onder controle, maar Ruiz hield het vol tot aan het einde van de twaalfde ronde. De jury wees Joshua als winnaar aan, twee juryleden gaven hem met 118-110 de winst en de derde vulde 119109 in op zijn scorekaart. Na afloop vielen Joshua en de Amerikaan Ruiz elkaar vriendscha­ppelijk in de armen.

In juni leed Joshua tegen Ruiz zijn enige nederlaag in de 23 gevechten in zijn carrière. “Ik vergeleek het met een examen. Als je zakt, dan zorg je dat je je beter voorbereid­t op het herexamen. Ik wist dat ik met mijn voorbereid­ing en discipline niet nogmaals zou verliezen van Andy.”

Ruiz zei na afloop graag opnieuw tegen Joshua te vechten en die optie hield de Brit open. Al lijkt de voorkeur van kampioen in de WBA, IBF, WBO en IBO uit te gaan naar een meer aanspreken­de tegenstand­er. “Het maakt me niet uit wie mijn volgende tegenstand­er is. Alexander Usyk, Kubrat Pulev, Andy Ruiz en die andere twee namen wil ik nu niet noemen”, doelde hij op Tyson Fury en Deontay Wilder. “Zodra een van hen er klaar voor is, ben ik dat ook.” “Jullie weten dat ik al tegen veel grote namen heb gevochten en ik heb ze allemaal verslagen. Ik kijk uit naar de volgende uitdaging.” Wilder is momenteel kampioen zwaargewic­ht van de WBC, de enige grote titel die ontbreekt op het palmares van Joshua. (Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname