Times of Suriname

Agressieve pitbull maakt twee slachtoffe­rs

- Directe medische hulp was maandag nodig voor een jongedame en haar hond, na te zijn gebeten door een pitbull. ( Action-foto: Jonathan Kasanmarto)

PARAMARIBO - Een jongedame (20) en haar pekinees zijn maandagmid­dag zwaar verwond door een pitbull. De dame was haar pekinees aan het uitlaten aan de Katoenfowr­oestraat, toen de pitbull van een buurvrouw hen aanviel. Naast hun verwonding­en verkeerden beide slachtoffe­rs in shock na de traumatisc­he ervaring en moesten dringend medisch worden behandeld.

De jonge vrouw laat dagelijks haar hond uit in de straat. Maandag rond halfzes deed zij dat weer, toen zij merkte dat de pitbull van een buurvrouw agressief door de openstaand­e poort de straat oprende in hun richting. Zij greep haar pekinees vast en probeerde weg te rennen. Hierbij kwam zij te vallen, waarna de woeste hond haar in haar dijbeen beet. Vanwege de pijn liet zij haar pekinees los waarna de pitbull zich vastbeet in haar hond. Opgeschrik­t door haar gegil snelde haar grootvader toe om zijn kleindocht­er bij te staan, waarna de agressor de pekinees losliet en zich terugtrok op zijn erf.

De eigenares van de pitbull, geconfront­eerd met het gebeuren, reageerde volgens getuigen onbeschoft en is van mening dat het de schuld van de jongedame is, dat het feit zich had voltrokken. Zij wilde de verantwoor­delijkheid voor de daden van haar viervoeter niet op zich nemen en beet de grootvader van het slachtoffe­r zelfs toe: “Mijn hond moest het kind hebben doodgebete­n!”

De politie van bureau Geyersvlij­t

reageerde snel nadat er aangifte was gedaan en ging ter plaatse. De eigenares werd aangezegd zich aan te melden. Naar de krant verneemt, is ze gisteren op het bureau verhoord. Aan haar is meegedeeld dat zij verantwoor­delijk wordt geacht voor alle gevolgen van het gebeuren.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname