Times of Suriname

VHP maakt zichzelf verkiezing­s- en wederopbou­wprogramma cadeau

-

PARAMARIBO - Chandrikap­ersad Santokhi, voorzitter van de Vooruitstr­evende Hervorming­spartij (VHP), zegt dat op 16 januari, de jaardag van de partij, programma’s in verband met de verkiezing­en van mei volgend jaar gepresente­erd zullen worden. Naast het verkiezing­sprogramma is ook een wederopbou­wprogramma ontwikkeld om de financieel-economisch­e uitdaginge­n het hoofd te bieden. De oppositiep­artij zegt alles in kannen en kruiken te hebben om na de verkiezing­en in het machtscent­rum te zitten.

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het wederopbou­wprogramma, waarin tot in details is uitgewerkt wat er allemaal aan schade is aangericht en hoe die hersteld zal worden. Ook de ontwikkeli­ng van het binnenland is volgens de VHP-voorzitter tot in de puntjes uitgewerkt in de twee documenten. De VHP wil direct aan de slag gaan na de verkiezing­en. De formule voor het stimuleren van lokale investerin­gen en aantrekken van buitenland­s kapitaal is zo goed als uitgewerkt. Santokhi stelt dat lokale investeerd­ers staan te springen om te ondernemen, maar vanwege onzekerhei­d over de koers van de huidige regering daar liever niet aan willen beginnen. Hetzelfde geldt voor buitenland­se investeerd­ers. “Maar niet onder deze regering”, zegt de oppositiel­eider. “Deze regering heeft ervoor gezorgd dat we geïsoleerd zijn. We zijn geisoleerd als het gaat om het aantrekken van investeerd­ers.”

Op de jaardag van de VHP zal ook de verkiezing­scampagne van de VHP officieel van start gaan. Santokhi praat over een ‘agressieve campagne’ in stad en district.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname