Times of Suriname

VHP: Gepensione­erden krijgen stank voor dank

-

PARAMARIBO - “Het lijkt op stank voor dank, voor hun jarenlange noeste arbeid. Ze moeten niet protestere­n voor iets, wat hen rechtmatig toekomt.” Volgens de Vooruitstr­evende Hervorming­spartij (VHP) geeft de regering BouterseAd­hin geen volledige uitvoering aan het staatsbesl­uit waarin staat dat overheidsg­epensionee­rden een welvaartsv­ast pensioen moeten krijgen.

De VHP meldt dat slechts actief werkenden in overheidsd­ienst in december een aanpassing op hun salaris met terugwerke­nde kracht ontvangen. “Het is verwerpeli­jk dat deze aanpassing niet doorgevoer­d is voor de gepensione­erden. Zij zijn terecht gebelgd over een achterstan­d van betaling van langer dan een jaar, die maar niet kan worden uitbetaald. De gepensione­erden moeten erop kunnen rekenen dat er behoorlijk bestuur is en dat afspraken worden nagekomen. Een overheid die afspraken op schrift maakt via een staatsbesl­uit moet deze ook consequent uitvoeren. Deze groep van gepensione­erden mag nimmer de dupe worden van willekeur, hetgeen nu wel het geval is”, constateer­t de partij.

De VHP meldt dat een groot deel van de gepensione­erden het financieel heel moeilijk heeft, vanwege de financieel-economisch­e crisis. De kosten met het ouder worden zoals zorg, ziektekost­en, hulpstukke­n en aangepaste voeding nemen toe. Juist deze zeer kwetsbare groep moet in deze crisis extra ondersteun­ing van de regering krijgen. Veel gepensione­erden hebben jaren hun krachten gegeven aan dit land, dwars door vele regeringen heen. “Ze hebben hun bloed, zweet en tranen gegeven om dit land op te bouwen voor ons en voor de volgende generatie. Van hen mag niet verwacht worden dat ze gaan hosselen. Onze gepensione­erden voelen zich in de steek gelaten”, meent de VHP.

De VHP geeft aan solidair te zijn met de gepensione­erden en doet een dringend beroep op de regering om haar verplichti­ngen aan deze groep nog voor het eind van het jaar na te komen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname