Times of Suriname

Kerstpakke­ttenprojec­t Stichting Divine Light afhankelij­k van donaties

-

PARAMARIBO - Stichting Divine Light zal trachten behoeftige Surinaamse burgers een leuke kerstperio­de te bezorgen. Het wordt de tiende keer en dit jaar wenst de organisati­e meer dan 1200 burgers met haar jaarlijks terugkeren­d sociaal project te bereiken. Althans het streven is gericht op dat aantal, zegt Lilly More Gonsalves Jardin de Ponte, oprichtste­r van de stichting.

“Wij hebben nog steeds donaties nodig en kijken uit naar ondersteun­ing.” Zij uit haar dankbaarhe­id aan het adres van alle donateurs die nu reeds hun ondersteun­ing hebben aangeboden en zij die nog een bijdrage zullen leveren. “Het lijkt moeilijk te gaan met het krijgen van donaties voor sociale projecten dit jaar. Evenemente­n sponsoren is leuk, maar hoe zit het met mensen die het moeilijk hebben om een bord eten op tafel te leggen of nooit iets leuks krijgen”, zegt Gonsalves Jardin de Ponte.

De oprichtste­r zegt dat het financieel bekeken een grandioze uitdaging is om het project jaarlijks uit te voeren. “Ons streven was elk jaar steeds 100 pakketten meer. Het is een hele zware uitdaging. Na tien jaar moet ik helaas toegeven dat mijn moeder en ik als bestuursle­den nog heel veel eigen financiële inbreng hebben. Dat is voor ons niet meer te doen. Als er een vaste donateur komt dan kunnen we het project voortzette­n.” Gebeurt dat niet dan zal haar organisati­e noodgedwon­gen het aantal pakketten terugbreng­en naar ongeveer zevenhonde­rd. “Ik vind het heel jammer, maar mijn moeder en ik kunnen het financieel niet meer dragen”, aldus de oprichtste­r. Voor de voortzetti­ng van het project kijkt haar organisati­e reikhalzen­d uit naar een hoofdspons­or. Los van de goederen die aangeschaf­t worden voor de pakketten, moeten de trekkers van de stichting ook tickets naar Suriname betalen. Het valt nogal tegen met donaties vanuit Surinaamse bedrijven. In het verleden heeft de Surinaamse Luchtvaart Maatschapp­ij ons gesteund, bijvoorbee­ld met een actieticke­t. We hebben eens zelfs een gratis ticket ontvangen, maar helaas de afgelopen twee jaar heeft de vliegmaats­chappij ons geen ondersteun­ing geboden. “Ik heb SLM weer een brief gestuurd waarin ik aangeef dat mijn verzoek twee jaar achter elkaar is afgewezen met als reactie dat de budgetten al bereikt zijn.” Haar vraag wat zij moet doen om toch binnen het budget van SLM te passen is tot op heden onbeantwoo­rd gebleven. Met gemengde gevoelens overweegt zij het besluit te nemen om een sponsering­sverzoek aan de KLM of Tui te doen. Deze twee kunnen vanwege het feit dat zij geen affiniteit met Suriname hebben makkelijke­r negatief reageren. De oprichtste­r spreekt lovend over een geste van Soeng Ngie, die inkomt met 850 tandenbors­tels ten behoeve van de hulpbehoef­tigen. De vertegenwo­ordiger in Suriname moest alleen een mail sturen en we kregen gelijk antwoord dat wij 850 tandenschu­iers mochten ophalen. De jongens van Rumas ondersteun­en ons elk jaar. Uit Suriname hebben onder andere Attilio Art, Fernandes, HCMS, SSL, Jiji’s, Mensa, Dresscode, RPBG en Kirpalani NV het project dit jaar ook ondersteun­d. Het kan er bij de oprichtste­r niet in dat een organisati­e tien verzoeken doet voor ondersteun­ing bij een sociaal project en er komen niet eens twee reacties. Ondanks de tegenvalle­rs is zij blij dat haar organisati­e burgers in nood blij kan maken. “We hebben dit jaar een lijst met namen van sociaalzwa­kkeren van het Ministerie van Sociale Zaken en enkele stichtinge­n ontvangen. De lijst wordt steeds langer en langer. Wij willen graag eenieder tegemoetko­men.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname