Times of Suriname

Nog zes aanhouding­en in zaak-Ridouan T

-

AMSTERDAM - De politie heeft in het onderzoek naar Ridouan T nog zes personen aangehoude­n, na invallen op acht verschille­nde adressen in Nederland. De huiszoekin­gen vonden maandagavo­nd en in de nacht van maandag op dinsdag plaats.

Het gaat om vijf mannen en een vrouw in de leeftijd van 29 tot 45 jaar. De huiszoekin­gen waren in Amsterdam, Huis ter Heide, Utrecht en Vianen. De verdachten zijn aangehoude­n voor onder andere witwassen, wapenbezit en het bezit van verdovende middelen. In Vianen is een zus van T aangehoude­n, maar de politie doet nooit uitspraken over de identiteit van verdachten.

Een woordvoerd­er van de politie laat weten dat onderzocht wordt of de aangehoude­n personen tot de vermeende criminele organisati­e van T kunnen worden gerekend. De meestgezoc­hte crimineel van Nederland werd maandag in Dubai gearrestee­rd. Zijn advocaat Inez Weski heeft dinsdag laten weten vooralsnog niet te willen reageren op de aanhouding van haar cliënt.

Minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhau­s heeft dinsdag in een brief aan de Kamer laten weten dat hij het uitleverin­gsverzoek voor T. nog niet heeft ontvangen van het Openbaar Ministerie (OM). “Zodra ik dit heb ontvangen, zal ik dit met spoed aanbieden bij de autoriteit­en van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE)”, aldus Grapperhau­s. “Ik ben de autoriteit­en van de VAE bijzonder erkentelij­k voor de uitstekend­e samenwerki­ng en de inspanning­en die zij in deze zaak hebben verricht.”

(NU)

 ??  ?? De politie heeft gisteren en maandag nog zes personen aangehoude­n in verband met de zaak zaak-Ridouan T (Foto:NU)
De politie heeft gisteren en maandag nog zes personen aangehoude­n in verband met de zaak zaak-Ridouan T (Foto:NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname