Times of Suriname

Tornado’s laten spoor van verwoestin­g achter in Verenigde Staten: drie doden

- De storm raast door het zuiden van de VS. (Foto:AD)

VS Diverse tornado’s hebben een spoor van vernieling achtergela­ten in het zuiden van de Verenigde Staten. Drie mensen kwamen om het leven en een onbekend aantal raakte gewond. Door de krachtige storm stortten daken van gebouwen in en werden bomen uit de grond gerukt.

De dodelijke slachtoffe­rs vielen in de staten Louisiana en Alabama. Over de totale schade en het aantal gewonden bestaat nog veel onduidelij­kheid, zo zei politieche­f Jerry Garrett tijdens een persconfer­entie. Het reddingswe­rk wordt bemoeilijk­t door de invallende duisternis en de vele omgevallen bomen en hoogspanni­ngsleiding­en.

“Er is veel schade. De gemeenscha­pshal van de kerk is ingestort”, zo zei politieche­f van de stad Vernon Parish, Calvin Turner, die bevestigde dat het lastig is om de getroffen gebieden te bereiken. Mensen liepen verwonding­en op door rondvliege­nd puin. In Alexandria, eveneens in de staat Louisiana, konden kinderen van een school net op tijd in veiligheid worden gebracht voordat een tornado het dak van de school optilde. Ook het sportcompl­ex in het gebied leed grote schade.

Ook in omliggende staten raakten mensen gewond door de storm. In Sumrall, in de staat Mississipp­i, moesten zeven vrouwen uit een woongroep in het ziekenhuis worden behandeld. Hoe ernstig hun verwonding­en zijn is niet bekend.

Volgens de National Weather Service kan het zware weer nog de hele nacht aanhouden.

(HLN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname