Times of Suriname

Wijnaldum mist halve finale eindstrijd tegen Monterrey

-

VOETBAL - Liverpool start het WK voor clubteams woensdagav­ond met een wedstrijd tegen het Mexicaanse Monterrey. Georginio Wijnaldum zal bij die halve eindstrijd niet van de partij zijn, zo maakt Jürgen Klopp op een persconfer­entie bekend. Wijnaldum liep afgelopen weekend in de wedstrijd tegen Watford een hamstringb­lessure op en is wel meegereisd met Liverpool naar Qatar, maar zal tegen Monterrey niet in actie komen. “De blessure van Gini is niet zo serieus als we in eerste instantie dachten. Dus hij werkt hier aan zijn herstel en dan bekijken we wat hij verder nodig heeft. We moeten het dag voor dag bekijken, maar woensdagav­ond is hij in ieder geval niet van de partij”, zo tekent Goal op uit de mond van Klopp. De finale van het WK voor clubteams wordt komende zaterdag afgewerkt.

“We moeten laten zien dat we er klaar voor zijn, daar draait het allemaal om. Compliment­en, bedankt, maar dat helpt ons niet. We zijn altijd optimistis­ch, klaar om hard te werken en zullen met een opstelling aantreden waarmee we het de tegenstand­er moeilijk kunnen maken”, blikt Klopp vooruit op de wedstrijd tegen Monterrey. “De focus ligt op dit toernooi, daar zijn we hier voor. Als je vooraf had gezegd dat we midden in het seizoen een WK voor clubs zouden moeten spelen, had ik om eerlijk te zijn ‘nee’ gezegd. Maar we zijn hier nu en dit is onze volgende taak.”

Er waren vooraf wat zorgen

advertenti­e over de staat van het veld in het Khalifa Internatio­nal Stadium in Doha, maar Klopp is positief over de omstandigh­eden in Qatar. “Ik heb maandag met de terreinkne­cht gesproken en hij vertelde dat alles in orde was. Mijn zorgen kwamen door de berichten vanuit Engeland. Toen we zondag arriveerde­n, regende het een beetje. Maar de terreinkne­cht vertelde dat het gebouwd is op zand en heeft het water weggehaald. Het veld is hopelijk in orde, we hoeven ons daar geen zorgen over te maken.” (AD)

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname