Times of Suriname

Real Madrid moet minimaal 100 miljoen euro neertellen voor Camavinga

-

VOETBAL - Real Madrid gaat vol voor de komst van Eduardo Camavinga, zo viel gisteren in L’Équipe te lezen. De toonaangev­ende sportkrant uit Frankrijk wijdt de voorpagina zelfs bijna volledig aan de concrete interesse van de Spaanse club in de pas zeventienj­arige middenveld­er van Stade Rennes. De jeugdinter­national wordt al langer met de absolute top van het Europese voetbal in verband gebracht.

Camavinga maakte op 6 april van dit jaar zijn debuut in de hoofdmacht van Stade Rennes, als invaller in de uitwedstri­jd tegen Angers (3-3). Daarna volgden nog zes optredens in het vorig seizoen, waarvan de laatste drie zelfs als basiskrach­t. De vorige maand pas zeventien jaar geworden middenveld­er is dit seizoen definitief doorgebrok­en: trainer Julien Stéphan deed in 21 duels in alle competitie­s beroep op de tiener, waarvan 18 als basiskrach­t. De opmars van Camavinga lijkt Real Madrid ertoe doen hebben besluiten om de interesse in de tiener te concretise­ren en zich van zijn komst vanaf komend seizoen te verzekeren. Stade Rennes zal echter geen makkelijke onderhande­lingspartn­er zijn. De huidige nummer vier van de Ligue 1 wil de middenveld­er zo lang mogelijk behouden en voorzitter Olivier Létang verlangt volgens het dagblad ‘minimaal honderd miljoen euro’. De tiener zette eerder dit jaar zijn handtekeni­ng onder een verbeterd en langer contract tot medio 2022. Camavinga zag het levenslich­t in Angola, maar beschikt over een Frans paspoort. De beloning voor zijn ontwikkeli­ng volgde vorige maand, toen hij ondanks zijn leeftijd al werd opgeroepen voor Frankrijk Onder-21. Hij speelde meteen negentig minuten tegen Georgië Onder-21 (3-2 winst) en Zwitserlan­d (3-1 verlies). Afgelopen weekeinde maakte hij zijn eerste goal in het betaald voetbal, in het uitduel met Olympique Lyon (0-1).

(AD)

 ??  ?? Real Madrid gaat vol voor de komst van zeventienj­arige middenveld­er Eduardo Camavinga van Stade Rennes. (Foto:Marca)
Real Madrid gaat vol voor de komst van zeventienj­arige middenveld­er Eduardo Camavinga van Stade Rennes. (Foto:Marca)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname