Times of Suriname

Faber duidelijk over toekomst

-

VOETBAL - Ernest Faber werd maandag na het ontslag van Mark van Bommel aangesteld als interim-trainer van PSV. Op zijn eerste persconfer­entie benadrukt de 48-jarige oud-verdediger dat hij na dit seizoen weer aan de slag zal gaan als hoofd jeugdoplei­dingen, de functie waarin hij al werkzaam was bij de Eindhovena­ren. Faber geeft tevens te kennen dat hij wat kleine dingen zal veranderen bij PSV, dat slechts twee van de laatste twaalf wedstrijde­n wist te winnen.

“Het is erg snel gegaan. Ik stond op het punt om met Jong PSV mee te reizen naar Engeland (daar spelen de beloften de laatste wedstrijd in de Premier League Internatio­nal Cup, red.) toen ik werd gebeld door de directie. Uiteindeli­jk sta ik nog geen dag later voor de groep. Na goed overleg met mijn management­team en coördinato­ren bij de PSV Academy heb ik ja gezegd”, zo tekent het clubkanaal van PSV op uit de mond van Faber.

Faber geeft te kennen dat hij anderhalf jaar geleden met de functie van hoofd jeugdoplei­dingen bij PSV bewust koos voor een andere carrière in het voetbal, daar hij voor die tijd werkte als hoofdtrain­er van NEC en FC Groningen. Na dit seizoen zal hij dan ook terugkeren in de functie als hoofd van de Eindhovens­e academie. “Er zal op dit moment geen nieuw Hoofd Jeugdoplei­ding aangesteld worden. Voor de komende periode heb ik wat taken uit handen kunnen geven. De lijn die is ingezet, kan gewoon worden vervolgd.”

“Uiteindeli­jk zal er een definitiev­e opvolger komen. Voor die zoektocht heeft de directie nu ruim de tijd”, benadrukt Faber, wiens dienstverb­and als interim-trainer zal starten met een bekerwedst­rijd tegen GVVV. Voor de winterstop wacht vervolgens nog een ontmoeting met PEC Zwolle. “Er zullen wat andere accenten liggen. De jongens doen al heel veel dingen goed, sommige dingen kunnen beter. Iedereen is bovengemid­deld talentvol, alleen kan niemand het alleen. Ik ga ze zo goed als mogelijk proberen te helpen. Dat zullen we allemaal moet gaan doen.” (AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname