Times of Suriname

Buffon vervolgt recordjach­t

-

VOETBAL - Het heeft er alle schijn van dat Gianluigi Buffon woensdagav­ond het Serie A-record van Paolo Maldini gaat evenaren. Juventus kan in het competitie­duel met Sampdoria namelijk niet beschikken over Wojciech Szczesny.

Szczesny heeft nog steeds te veel last van de spierbless­ure die hem afgelopen zondag ook al aan de kant hield tegen Udinese. En dus mag de 41jarige Buffon tegen Udinese, ook al de vervanger van de Poolse eerste doelman van Juventus, waarschijn­lijk weer opdraven in Genua.

Als Buffon inderdaad onder de lat staat, evenaart hij Maldini als recordhoud­er van de Serie A. De legendaris­che verdediger speelde tussen 1984 en 2009 liefst 647 Serie A-duels voor AC Milan. In 2007 onttroonde de in 2009 gestopte legende doelman Gianluca Pagliuca (592 duels).

Sindsdien gingen ook AS Roma-icoon Francesco Totti (619 Serie A-duels) en Internazio­nale boegbeeld Javier Zanetti (615 Serie A-duels) over Pagliuca heen, maar Maldini evenaarden zij allebei niet. Buffon gaat dat nu dus wel doen en is daarmee weer een imposante mijlpaal rijker.

In een ander opzicht overtrof Buffon namelijk al eerder een record van Maldini. In september speelde de veteraan zijn 902de officiële wedstrijd van zijn carrière, waarin hij behalve Juventus ook

advertenti­e voor Parma en Paris SaintGerma­in uitkwam. Inmiddels staat die teller op 908. Afgelopen zaterdag bereikte Buffon opnieuw twee indrukwekk­ende mijlpalen: zijn 700ste optreden in een competitie­wedstrijd (hij speelde ook nog een jaar in de Serie B en de Ligue 1) en de evenaring van het clubrecord van Alessandro Del Piero (478 Serie A-duels voor Juve). Buffon zal Del Piero woensdag dus passeren. Het zal tot 2020 duren voordat de man die op 28 januari 42 jaar oud wordt het Serie A-record van Maldini overneemt. Juventus sluit 2019 zondag af met de strijd om de Italiaanse Super Cup tegen Lazio. Op 6 januari is Cagliari de volgende Serie A-tegenstand­er. (VI)

 ??  ?? Gianluigi Buffon heeft een record van Paolo Maldini in de Serie A evenaren. (Foto: Goal)
Gianluigi Buffon heeft een record van Paolo Maldini in de Serie A evenaren. (Foto: Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname