Times of Suriname

Highwaysta­r wint topper van SCV

-

VOETBAL – Highwaysta­r heeft de topper van SCV kunnen winnen en gaat alleen aan kop in de eersteklas­secompetit­ie van de Livorno Sport Organisati­e. In het Eddy Blackmanst­adion won het team met 4-2, na een 2-0 ruststand. SCV zakt van de eerste naar de vierde plaats. De teams begonnen de wedstrijd aftastend en elk loerde op een fout van de tegenstand­er. Highwaysta­r kreeg te maken met een fout van zijn tegenstand­er in de 33ste minuut; het team kreeg een strafschop. Clairens

Laurens maakte geen fout: 1-0. Highwaysta­r voerde het tempo op en in de 39ste minuut werd het tweede doelpunt gemaakt. Quincy Pinas was trefzeker. SCV begon de tweede helft heel aanvallend en oefende veel druk uit op Highwaysta­r. Het team kon de druk niet aan en Lionel Laurens verwerkte in de 49ste minuut de bal in eigendoel: 2-1. SCV ging hierna op zoek naar het tweede doelpunt, maar kreeg juist een tegen. Lionel Laurens maakte zijn fout van de 49ste minuut goed, door in de 68ste minuut het net te vinden: 3-1.

SCV gaf het niet op en in de 75ste minuut werd de wedstrijd weer spannend, toen Djordjio Wijngaarde het net vond: 3-2. SCV stuurde hierna meer spelers de aanval op en deze strategie koste het team de wedstrijd. In de 79ste minuut vond Anverny Linger het net en bepaalde de eindstand op 4-2.

In de andere ontmoeting won Sudhar van Real Frederiksh­oop met 8-3. Marinjo Riedewald (3x), Kawiesh Balgobind (2x), Dion Figieuira en Yahmill

Noughient scoorden voor Sudhar, terwijl Henry Komis van Real Frederiksh­oop een eigendoelp­unt maakten. Nitesh Jagai (2x) en Joel Khoen Khoen maakten de doelpunten van Real Frederiksh­oop.

Welgedacht C won van HVV met 5-1. Raoul Moera Awilie (2x), Foline Abauna, Marilio Tempo en Steven Dima maakten de doelpunten van Welgedacht C, terwijl Rafundo Ajerie voor HVV scoorde. In de tweedeklas­secompetit­ie won BKV van Jong Hindelaya met 2-1.