Times of Suriname

Sardjoe wil jeugd WK halen

-

VOETBAL - “Het is een eer dat ik voor de tweede keer de FIFA-badge mag dragen”, zegt de 27-jarige FIFA-assistent scheidsrec­hter Widjay Sardjoe. Hij kreeg maandag in het Owru Cul-gebouw de FIFAbadge van voorzitter John Krishnadat­h en bestuursli­d Waldo Gobardhan van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB). Naast Sardjoe namen ook Zachair Zegelaar, Soren Amalinsi, Mijensa Rensch en Suelle Shepperd hun badge voor FIFA-assistents­cheidsrech­ter in ontvangst. Dit jaar heeft Suriname weer geen FIFA-scheidsrec­hter. Sardjoe wil zijn oom Nawien Bhoelai bedanken en hem interesser­en om de opleiding te volgen. Sardjoe geeft verder aan veel geleerd te hebben van hem. De FIFA-assistents­cheidsrech­ter zegt dat hij nu nog harder gaat trainen, om internatio­naal ook naam te maken. Behalve de twee trainingen per week van de Surinaamse Voetbal Bond, traint Sardjoe de overige dagen ook. Hij geeft aan dat de conditie op peil moet zijn, als je internatio­naal geteld wil worden. Hij neemt Zeegelaar als voorbeeld, die laatst als

FIFA-assistent-scheidsrec­hter functionee­rde tijdens het WKU-17.

Sardjoe wil dit jaar internatio­naal doorbreken. Dit jaar heeft hij alleen geassistee­rd tijdens de Dallas Cup in Amerika, die in april werd gehouden. Tijdens dit toernooi

Advertenti­e heeft Sardjoe bij vijf wedstrijde­n geassistee­rd, waarvan de halve finaleweds­trijd tussen Liverpool en Villareal in de U-19-klasse. Het komende jaar wil Sardjoe werken bij internatio­nale wedstrijde­n om zo ook op een WK jeugd te kunnen fluiten.

 ??  ??
 ??  ?? Van l naar r: Widjay Sardjoe, Mijensa Rensch, Zachair Zegelaar en Soren Amalinsi poseren met hun FIFA-badge. Suelle Shepperd was niet aanwezig om haar FIFA-badge in ontvangst te nemen.
Van l naar r: Widjay Sardjoe, Mijensa Rensch, Zachair Zegelaar en Soren Amalinsi poseren met hun FIFA-badge. Suelle Shepperd was niet aanwezig om haar FIFA-badge in ontvangst te nemen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname