Times of Suriname

HEMA boekt nettoverli­es van 1,6 miljoen ondanks hogere verkopen

-

Winkelkete­n HEMA heeft de omzet over het derde kwartaal met 4,2 procent zien groeien ten opzichte van vorig jaar. De omzet komt hiermee uit op 317,2 miljoen, maakt de keten dinsdag bekend. Ondanks de hogere omzet, boekte HEMA wel weer een nettoverli­es van 1,6 miljoen euro. Dit heeft volgens de winkelkete­n te maken de overstap naar een nieuw boekhoudsy­steem. De omzet stijgt omdat HEMAklante­n

de winkel steeds vaker online weten te vinden. De onlineverk­open van de winkelkete­n stegen met 34,6 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar.

De zogeheten like-for-likeomzet, waar de omstandigh­eden worden vergeleken met vorig jaar en bijvoorbee­ld nieuw geopende winkels niet worden meegenomen, groeide met 2,7 procent. “We zijn content met onze resultaten in het derde kwartaal. Zo hebben we een solide like-forlike-omzetgroei laten zien. Ondanks de sterke concurrent­ie zijn we online veel harder gegroeid dan de markt. Onze onlineacti­viteiten zijn al sinds twee jaar winstgeven­d en deze winstgeven­dheid is in het derde kwartaal verder toegenomen”, aldus topman Tjeerd Jegen.

Ondanks de positieve woorden van Jegen lijkt het niet goed te gaan met de oerHolland­se winkelkete­n. Het bedrijf kampt met een hoop schulden, waardoor kredietbeo­ordelaar Moody’s de kredietwaa­rdigheid van de keten in november verlaagde. Moody’s verlaagde de rating van van B3 naar Caa1. Dat houdt in dat de kredietbeo­ordelaar minder zeker is dat de winkelkete­n haar schulden kan aflossen.

(NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname