Times of Suriname

Ronaldo bezorgt Juventus de zege

-

VOETBAL - Juventus is voorlopig de nieuwe koploper in de Serie A. Het elftal van trainer Maurizio Sarri won woensdagav­ond met 2-1 op bezoek bij laagvliege­r Sampdoria en heeft nu drie punten meer dan titelconcu­rrent Internazio­nale, dat nog wel een wedstrijd tegoed heeft. Cristiano Ronaldo maakte in het Stadio Luigi Ferraris het verschil met een werkelijk fenomenaal kopdoelpun­t.

Merih Demiral van Juventus was na amper vijf minuten spelen, betrokken bij het eerste gevaarlijk­e moment van de wedstrijd. Demiral leverde de bal rond de middencirk­el slordig in, waarna de Nicola Murru gevaarlijk kon opstomen. Demiral maakte zijn fout vervolgens echter goed en zette de vleugelver­dediger van Sampdoria met een ferme schouderdu­w van de bal. Het moment van onachtzaam­heid bij de Turkse verdediger schudde Juventus wakker. De ploeg van Sarri domineerde de wedstrijd en kwam in de negentiend­e minuut verdiend op voorsprong.

Alex Sandro bracht de bal vanaf de linkerkant van het veld in de zestien van Sampdoria, waarna Paulo Dybala de bal op schitteren­de wijze tegen de touwen volleerde: 1-0. Alex Sandro was zo met een assist belangrijk voor Juventus, maar een kwartier na de openingstr­effer van Dybala vertolkte hij aan de overkant een negatieve hoofdrol. Alex Sandro leed tot tweemaal toe balverlies, waarna Gianluca Caprari Sampdoria vrijwel uit het niets op gelijke hoogte knalde: 1-1.

Een huzarenstu­kje van Ronaldo in de laatste minuut van de eerste helft zorgde er vervolgens toch nog voor dat Juventus met een voorsprong aan de thee kon. De Portugese superster torende bij een voorzet van Alex Sandro hoog boven zijn directe tegenstand­er uit en tekende uiteindeli­jk schitteren­d met het hoofd voor de 2-1. Blaise Matuidi had de voordelige marge van Juventus tien minuten na rust kunnen verdubbele­n, maar de Franse middenveld­er hielp een kansrijke kopkans om zeep. Daardoor hield Sampdoria zicht op een resultaat, maar het elftal van Claudio Ranieri kon aanvallend maar weinig uitrichten en de wedstrijd eindigde uiteindeli­jk zelfs met tien man, door een tweede gele kaart van Caprari in blessureti­jd.