Times of Suriname

Burgers blij met kerstpakke­t Leger des Heils

-

PARAMARIBO - Sociaal zwakkeren hebben gisteren in verband met kerst een levensmidd­elenpakket van het Leger des Heils in ontvangst genomen. De distributi­e vond plaats op het hoofdkwart­ier aan de Henck Arronstraa­t. Het verdelen van levensmidd­elenpakket­ten rond de kersttijd is bij het Legers des Heils een jaarlijkse traditie geworden. Het pakket bevat 14 items waaronder olie, sardine, suiker, zout en bruine bonen.

“Ik ben blij dat ik in aanmerking ben gekomen voor zo een levensmidd­elenpakket van het Leger des Heils. Aangezien de situatie in het land steeds erger wordt, is het een grote hulp, zegt Wanita, een jonge moeder van vier kinderen, bij het afhalen van haar pakket.

Velen vinden het een grote hulp als ze voor de komende feestdagen een levensmidd­elenpakket ontvangen. Zo ook de enthousias­te Ingrid, die aan de krant zegt dat ze blij is dat de organisati­e elk jaar weer aan de sociaal zwakkeren denkt en hen hierdoor ook de gelegenhei­d geeft om samen met hun familie te kunnen genieten van een gezegende kerst.

Het bestuur van het Leger des Heils zal zaterdag een aanvang maken met de distributi­e van pakketten in het district Nickerie.

Majoor Vilece Thomas, hoofd van het Leger des

Heils, gaf in een interview aan dat de aanwezigen in een heel goede stemming waren en dat de gemeenscha­p begrip toont om een bijdrage te leveren door te doneren in de kerstpotte­n. “Het is belangrijk dat we leren leven met elkaar en het weinige dat we hebben ook echt met elkaar delen”, stelt Thomas. Verder vertelt hij dat in Paramaribo en Nickerie ongeveer 2000 sociaal zwakkeren zich hebben geregistre­erd voor een kerstpakke­t.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname