Times of Suriname

Oppositiel­eden plaatsen vraagteken­s bij behandelin­g belastingw­etten DNA

-

PARAMARIBO - Oppositiel­eden plaatsen vraagteken­s bij de zeven wetten, waarvan vier belastingw­etten die nu ter behandelin­g liggen in De Nationale Assemblee (DNA). Parlementa­riër Patricia Etnel (NPS) zegt dat de volksverte­genwoordig­ers plotseling zijn geconfront­eerd met zoveel wetten op de agenda, na een hele poos niet te hebben vergaderd.

Etnel zegt dat nu DNA tegen het einde van het parlementa­ire jaar 2019 loopt, assembleev­oorzitter Jennifer Geerlings-Simons een agenda heeft uitgeschre­ven met zoveel wetten. “Het is gebruikeli­jk van deze mensen hoor. Het parlement bestaat uit 51 leden en het zijn echt 26 leden en nog enkele corrupte figuren die bepalen wat er gebeurt. Als oppositiel­eden worden wij er helemaal buiten gelaten. Het is vaker gebeurd dat genomen besluiten plotseling een heel andere wending nemen. Dit vinden wij heel erg.

En dan kom je plotseling met vier belastingw­etten. Wat wil je het volk zeggen? Waarmee is deze regering bezig?” vraagt de NPS-parlementa­riër. Aangezien zij van de ene op de andere dag geconfront­eerd is met de lijvige agenda, heeft zij niet voldoende ruimte gehad om de wetten te bestuderen. Ook Edward Belfort (ABOP) is niet te spreken over het feit dat deze wetten nu plotseling behandeld moeten worden in het parlement. Een andere zaak die hem dwarszit, is dat Geerlings-Simons de kwestie van het vonnis tegen president

Desi Bouterse niet op de agenda heeft geplaatst. Volgens het DNA-lid speelt de parlements­voorzitter een spelletje met de oppositie. De vier belastingw­etten die behandeld moeten worden, zijn de ontwerpwet houdende nadere wijziging van de Inkomstenb­elasting 1922, de ontwerpwet houdende nadere wijziging van de Wet Loonbelast­ing, de ontwerpwet houdende nadere wijziging van de Wet Omzetbelas­ting 1997 en de ontwerpwet houdende Regels ter toekenning van fiscaal identifica­tienummers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname