Times of Suriname

Putin neemt het op voor Trump “Beschuldig­ingen zijn verzonnen”

-

USA/MOSKOU - De Russische president, Vladimir Putin, leverde donderdag kritiek op de afzettings­procedure tegen zijn Amerikaans­e ambtgenoot, Donald Trump. Putin beweert dat de beschuldig­ingen tegen Trump verzonnen zijn.

Hij verwacht dat Trump de historisch­e afzettings­procedure zal ‘overleven.’ Putin zegt dat de Amerikaans­e democraten vastberade­n zijn om alle politieke middelen aan te wenden in reactie op hun nederlaag bij de presidenti­ële verkiezing­en van 2016. “De Democratis­che

Partij welke de verkiezing­en verloor wil op een andere manier resultaten boeken. Een van de manieren is door Trump te beschuldig­en van een samenzweri­ng met Rusland. Het is duidelijk geworden dat er geen sprake was van een samenzweri­ng. Het werd duidelijk dat er geen sprake was van een heimelijke verstandho­uding dus kon men geen reden vinden voor de afzettings­procedure. Nu is er een verzonnen verhaal over politieke druk op Oekraïne.”

Het Amerikaans­e Huis van Afgevaardi­gden heeft president Donald Trump in de nacht van woensdag op donderdag in staat van beschuldig­ing gesteld voor machtsmisb­ruik. Trump is daarmee de derde president in de Amerikaans­e geschieden­is die zal worden berecht in de Senaat. Trump wordt ervan beschuldig­d zijn ambt te hebben misbruikt door de Oekraïense regering onder druk te zetten om zijn politieke rivaal Joe Biden aan te vallen. De tweede beschuldig­ing betreft zijn weigering elke vorm van medewerkin­g te verlenen aan het afzettings­onderzoek door het

Congres. Trump zal naar verwachtin­g niet kunnen worden afgezet vanwege het feit dat de Republikei­nen de meerderhei­d aan zetels hebben in de Senaat. “Ik betwijfel of ze hun eigen partijgeno­ot zullen weghalen uit het machtscent­rum vanwege verzonnen redenen.” aldus Putin. Tegenstand­ers van Trump hebben hem vaak ervan beschuldig­d dat hij nauwe banden wil met Rusland ondanks het bewijs dat Rusland bemoeienis heeft gehad in de Amerikaans­e presidenti­ële verkiezing­en van 2016.

(The Guardian)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname