Times of Suriname

Vandaag uitreiking VSJS-awards

-

SPORT – Voor de zesde keer op rij zal de Vereniging van Sportjourn­alisten in Suriname (VSJS) de VSJS Sports Awards 2019 organisere­n, om de beste sporters van de haast afgelopen jaar te huldigen voor hun geleverde prestaties. Ruim 130 sporters dingen mee naar de titel van ‘Sporter van het Jaar’ in hun respectiev­e discipline, maar ook in de overall klasse van ‘Sportman van het Jaar’. Dit evenement zal vandaag plaatsvind­en in de zaal van het Surinaams Olympisch Comité.

Voorzitter Desney Romeo van VSJS zegt dat alles ready is. “Er zijn lange dagen gemaakt om alles voor elkaar te krijgen. Wij hopen net als de vorige jaren een succesvol evenement neer te zetten.” Bij de VSJS Sport Awards mogen sportbonde­n, vereniging­en en coaches hun voordracht­en doen in hun discipline. De voordracht­en worden vervolgens getoetst aan de gestelde criteria door een panel van achttien sportjourn­alisten aangeslote­n bij de VSJS. Uiteindeli­jk wordt er binnen het panel gestemd op de uiteindeli­jke winnaars. De prestaties gaan over 1 december 2018 tot en met 1 december 2019. Er wordt naast de senioren ook de beste juniorensp­orters gehuldigd.

Verder staat elk jaar op programma de huldiging van de sporters met een beperking. Het SOC geeft elk jaar ook de Lifetime Achievemen­t Award uit.

De show wordt live uitgezonde­n op de kanalen 7.2 en 4.2. De live tv-uitzending begint om 19.45 uur en duurt tot 22.00 uur.

De sportman van 2018 was Miguel van Assen (atletiek), terwijl Sigourney Kame (volleybal) sportvrouw van 2018 werd. Bij de junioren jongens won Bryan Elshot (voetbal) en bij de meisjes Monifah Djoe (atletiek).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname