Times of Suriname

Real voelt zich bestolen

-

VOETBAL - Een opvallend bericht van Real Madrid: De Koninklijk­e beklaagt zich na El Clásico tegen FC Barcelona over de arbitrage in Camp Nou. De ploeg van coach Zinedine Zidane meende woensdagav­ond recht te hebben op twee strafschop­pen en probeert dat aan de hand van foto’s duidelijk te maken.

“Ni el árbitro vieron los dos ni el VAR penaltis a

Varane”, kopt Real Madrid in een statement op zijn website. “Raphaël Varane was betrokken bij de twee meest controvers­iële momenten van El Clásico in Camp Nou”, schrijft de Spaanse grootmacht, die vol onbegrip naar de arbitrage wijst. “De Fransman had twee strafschop­pen kunnen krijgen, maar scheidsrec­hter Hernandez gaf ze niet.”

“Na zeventien minuten wilde Varane een hoekschop afronden, maar Clement Lenglet liet een afdruk achter op zijn rechterbee­n”, stelt Real Madrid. “De scheidsrec­hter noch de VAR zag het.” Ook twee minuten later werd volgens de Madrilenen een overtredin­g gemaakt op de Franse verdediger, die door Ivan Rakitic werd vastgehoud­en bij een nieuwe hoekschop. “Hij trok Varane naar de grond, maar wederom kende noch de arbiter noch de VAR een strafschop toe.”

Zinedine Zidane wilde zich niet uitlaten over de penaltymom­enten, maar vindt wel dat Real recht had op meer na het 0-0 gelijkspel tegen Barça. “We hadden veel meer verdiend”, stelt de Franse trainer. “Maar je krijgt in het voetbal niet altijd wat je verdient. We hebben dit seizoen veel gescoord, maar vandaag lukte het niet. Dat is jammer, maar de spelers mogen trots zijn op wat ze hebben laten zien.” (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname