Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen 1960

1995

- De Duitse justitie arresteert Richard Baer, ex-commandant van Auschwitz.

- 159 van de 163 inzittende­n van een Boeing 757-200 van American Airlines komen om het leven in het zuidwesten van Colombia als het toestel vlak voor de landing in Cali tegen een berg vliegt.

Politiek 1973 2009

- De Spaanse premier Luis Carrero Blanco komt in Madrid om het leven bij een bomaanslag, gepleegd door vier ETA terroriste­n.

- President Hugo Chávez van Venezuela claimt dat een spionagevl­iegtuig van de Verenigde Staten het Venezolaan­se luchtruim heeft geschonden.

Wetenschap en technologi­e 1901

1951

- In Stockholm wordt de eerste Nobelprijs uitgereikt.

- Eerste productie van elektricit­eit uit kernenergi­e, met behulp van de EBR-1 reactor, in Idaho in de VS.

Geboren

1983 - Lara Stone

Lara Stone (Geldrop, 20 december 1983) is een Nederlands supermodel en actrice. Stone is geboren als dochter van een Nederlands­e moeder en een Britse vader en is opgegroeid in Mierlo. Op haar 16e verhuisde ze naar Parijs en begon een carrière als model. Ze heeft shows gelopen voor Louis Vuitton, Chanel, Lanvin, Miu Miu, Fendi, MaxMara, Pollini, Prada, Anna Sui, Marc Jacobs, Michael Kors, Stella McCartney, Zac Posen, Balmain, Celine, Hermès, Jean Paul Gaultier, Dolce & Gabbana, Givenchy, Karl Lagerfeld, Missoni, Emanuel Ungaro, en Victoria’s Secret. Ze heeft een zoon. (Foto:DatingCele­bs)

1998 - Kylian Mbappé

Kylian Mbappé Lottin (Parijs, 20 december 1998) is een Frans voetballer van Kameroense en Algerijnse afkomst die doorgaans als centrumspi­ts speelt. Hij verruilde AS Monaco in juli 2018 voor Paris Saint-Germain, dat hem in het voorgaande seizoen al huurde. Paris Saint-Germain betaalde voor deze constructi­e in totaal circa 180 miljoen euro. Mbappé debuteerde in 2017 in het Frans voetbalelf­tal. Mbappé maakte ook deel uit van de Franse selectie die onder leiding van bondscoach Didier Deschamps deelnam aan het WK 2018. Nadat hij in de groepsfase scoorde tegen Peru, deed hij dat nog tweemaal in de met 4–3 gewonnen achtste finale tegen Argentinië. Hij maakte hiermee als eerste tiener twee goals in een WK-wedstrijd sinds Pelé in 1958. Mbappé won met Frankrijk door in de finale met 4–2 te winnen van Kroatië, waarbij hij zelf het vierde doelpunt maakte. Na afloop werd hij verkozen tot beste jonge speler van het toernooi. (Foto:CaughtOffs­ide)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname