Times of Suriname

Biaka maakt drie doelpunten

-

VOETBAL – De drie doelpunten van Giani Biaka waren genoeg om SVH drie punten te bezorgen, in de competitie van de Wanica Sport Organisati­e. In het George Deulstadio­n werd TBL woensdag na een 2-1 ruststand verslagen met 5-1.SVH was vanaf het begin dominant en opende in de negende minuut de score via Biaka. Maar TBL vocht zich terug in de wedstrijd, na een verdedigin­gsfout van SVH. Dimitrie Menig maakte het doelpunt en bracht de stand op gelijke hoogte: 1-1. Het duurde niet lang, alvorens SVH weer de voorsprong nam. In de 24ste minuut maakte Biaka zijn tweede doelpunt: 2-1. Hierna kregen de teams mogelijkhe­den om te scoren, maar ze faalden.

In de tweede helft werd de wedstrijd buiten bereik gezet door Enrico Grauwde, die in de 61ste minuut het net vond. SVH speelde door op tempo en verruimde de score in de 73ste minuut naar 4-1. Het doelpunt werd gemaakt door Roche Akkrum. In de 78ste minuut maakte Biaka zijn hattrick compleet: 5-1. Hierna werd er niet meer gescoord, hoewel TBL de wedstrijd de laatste tien minuten verder moest met tien man. In de 88ste minuut kreeg Ramon Adjako zijn tweede gele kaart, dus rood, en hij moest vroegtijdi­g de kleedkamer opzoeken.

In de andere wedstrijd won Bliksem van Inter Kaja met 2-1. Inter Kaja begon de wedstrijd goed, maar kon de kansen niet omzetten in doelpunten, hoewel Bliksem na 30 minuten spelen met een man minder speelde. In de 30ste minuut kreeg Russel Gadjasi de rode kaart. Desondanks vond Bliksem twee keer het net in de eerste helft. In de 39ste en 44ste minuut waren Milliano en Rohandi Banai elk trefzeker. Dit werd ook de ruststand. In de tweede helft kwam Inter Kaja beter opdagen en in de 59ste minuut werd de achterstan­d verkleind naar 1-2 door een doelpunt van Cesar Daniel. Inter Kaja kon hierna het net niet meer vinden en verloor de ontmoeting.