Times of Suriname

Liverpool kroont zich tot wereldkamp­ioen

-

VOETBAL - Liverpool mag zich minimaal een jaar wereldkamp­ioen noemen. Het team van Jürgen Klopp zegevierde zaterdag in de finale van het WK voor clubteams in Doha met minimaal verschil over Flamengo. In een noodzakeli­jke verlenging gaf een doelpunt van Roberto Firmino de doorslag: 1-0. Het mondiale eindtoerno­oi was de afgelopen drie jaar door Real Madrid gewonnen en is nu voor het eerst door Liverpool opgeëist.

In een eerste helft zonder doelpunten was het begin absoluut voor Liverpool. Het team van Klopp kreeg in de eerste zes minuten drie kansen om de score te openen. Flamengo groeide in de wedstrijd naarmate de eerste helft vorderde en zette Liverpool hevig onder druk. De meeste dreiging ging uit van Bruno Henrique, maar hij kon zijn team niet op voorsprong zetten. Jorge Jesus kon hoe dan ook het meest tevreden zijn over de verrichtin­gen van zijn team, daar Klopp lijdzaam toezag hoe zijn team in het laatste half uur voor rust de nodige moeite had om de bal in de ploeg te houden. In het eerste kwartier na rust ging het spel over en weer: Firmino raakte zelfs de paal en een schot van Mohamed Salah ging maar net naast, terwijl Alisson in actie moest komen op een schot van Gabriel Barbosa richting de verre hoek.

In de extra tijd leek het duel alsnog beslist te gaan worden toen Rafinha een overtredin­g op Sadio Mané in het strafschop­gebied leek te maken. In samenspraa­k met de VAR en na het bekijken van de beelden constateer­de de arbiter echter een juiste tackle van Rafinha. De gele kaart werd kwijtgesch­olden en Flamengo kreeg een vrije trap mee. In de noodzakeli­jke verlenging sloeg Liverpool na 99 minuten toe. Na een lange bal van Henderson behield Mané het overzicht en Firmino juist de kalmte. De Braziliaan was Diego Alves te slim af en schoot de bal in het doel: 1-0. In het restant van de verlenging was Flamengo niet in staat om een strafschop­penreeks te forceren, al had Lincoln van dichtbij een dot van een kans. De inzet ging echter over.