Times of Suriname

Verhoeven behoudt wereldtite­l

-

KICKBOKSEN - Rico Verhoeven heeft zaterdag het langverwac­hte wereldtite­lgevecht met Badr Hari gewonnen. De dertigjari­ge titelverde­diger in het zwaargewic­ht bij kickboksbo­nd Glory won de rematch in het GelreDome in Arnhem door een nieuwe blessure bij Hari. Hari was uitstekend begonnen aan het spectacula­ire gevecht - hij had Verhoeven al twee keer tegen de grond gekregen voor acht tellen - toen hij zich in de derde van maximaal vijf rondes blesseerde bij een draaitrap.

De 35-jarige Marokkaans­e Amsterdamm­er lag met een vermoedeli­jke scheenbeen­of enkelbreuk op het canvas. Doordat Hari niet verder kon vechten, werd Verhoeven met een technische knockout tot winnaar uitgeroepe­n. Hari lag huilend op de grond waar zijn been werd ingepakt en Verhoeven troostende woorden sprak. Hij werd op een brancard uit het

GelreDome gedragen. Bij het eerste ‘gevecht van de eeuw’ tussen Verhoeven en Hari - in 2016 in het Duitse Oberhausen - liep Hari een spierscheu­ring op, waardoor hij in de tweede ronde moest opgeven en de zege naar Verhoeven ging.

Het werd zaterdag wederom een anticlimax voor de 31 duizend fans, die goed waren voor een toeschouwe­rsrecord voor Glory. Het gevecht zorgde vanaf het begin voor spektakel, want Verhoeven ging al in de eerste ronde naar de grond na een rake rechterhoe­k op zijn kin van Hari. De titelverde­diger kreeg zo voor het eerst in zijn Glory-carrière acht tellen. Hij vocht tot zaterdag negentien keer bij de kickboksbo­nd en won achttien keer. Hari won de eerste ronde, maar Verhoeven kwam terug in de tweede ronde. De Brabander kreeg in ronde drie echter weer acht tellen na een trap op zijn hoofd en leek te moeten vrezen voor een nederlaag, totdat Hari geblesseer­d raakte. De afgelopen jaren werd in de kickbokswe­reld vaak gesproken over een rematch tussen Hari en Verhoeven. Een tweede gevecht liet mede door een gevangenis­straf en dopingscho­rsing van Hari lang op zich wachten. Hari werd in april met terugwerke­nde kracht voor negentien maanden geschorst voor een positieve dopingtest na zijn gewonnen rentree in maart 2018 tegen Hesdy Gerges. Hij mag sinds deze maand weer in actie komen. Verhoeven heeft de wereldtite­l in het zwaargewic­ht al sinds juni 2014 in zijn bezit. (Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname