Times of Suriname

Flick blijft trainer bij Bayern München

-

VOETBAL - Hansi Flick blijft tot het einde van het seizoen de trainer van Bayern München, zo communicee­rt de Duitse topclub via de officiële kanalen. Der Rekordmeis­ter meldt dat er een gesprek heeft plaatsgevo­nden tussen algemeen directeur KarlHeinz Rummenigge, sportief directeur Hasan Salihamidz­ic en Flick, waarin tot de conclusie is gekomen dat de interim-trainer in ieder geval het seizoen zal afmaken. Bayern München nam begin november afscheid van Niko Kovac, die werd ontslagen wegens de tegenvalle­nde resultaten. Flick werd aangesteld als interim-trainer, terwijl de club zich beraadde op een definitiev­e opvolger voor Kovac. Diverse namen, waaronder die van Erik ten Hag, Mauricio Pochettino, Josep Guardiola en Thomas Tuchel, passeerden de afgelopen tijd de revue, maar de afgelopen weken schreven Duitse media al dat het aannemelij­k was dat Flick het seizoen zou afmaken.

Volgens de laatste berichten van BILD zou Tuchel de droomkandi­daat van Bayern zijn. De trainer van Paris Saint-Germain kan goed opschieten met Flick, die men in München sowieso wil behouden na dit seizoen. In het statement communicee­rt der Rekordmeis­ter dat Flick ‘in ieder geval’ tot het einde van het seizoen de eindverant­woordelijk­e is bij Bayern, waardoor het dus niet uitgeslote­n is dat hij dan definitief aangesteld wordt.

“Ik ben blij dat Bayern het vertrouwen in mij houdt als hoofdtrain­er”, zegt Flick op de website van Bayern. “Ik geniet er echt van om met het team en de staf te werken. We hebben een goede uitgangspo­sitie gecreëerd voor de tweede seizoenshe­lft in de Bundesliga, de DFB Pokal en de Champions League. We moeten de batterijen weer opladen op het trainingsk­amp en ons intensief voorbereid­en op de tweede seizoenshe­lft. Dan zullen we na de winterstop proberen zoveel mogelijk overwinnin­gen en prijzen naar München te brengen.”

“Het feit dat onze spelers zichzelf de afgelopen weken overtuigen­d hebben gepresente­erd, laat zien dat we met Hansi op de juiste weg zijn. Ik ben blij dat we kunnen blijven samenwerke­n en hij verdient het vertrouwen”, voegt Salihamidz­ic toe. Ook Rummenigge is in zijn nopjes met het aanblijven van Flick. “De sportieve ontwikkeli­ng is onder zijn leiding uitstekend en ook de sportieve resultaten stemmen ons uitermate tevreden. Ik ben ervan overtuigd dat we in het nieuwe kalenderja­ar deze ontwikkeli­ng kunnen doorzetten.” (AD)

 ??  ?? Rico Verhoeven heeft zijn titel kunnen verdedigen, doordat Badr Hari ten onder ging met een blessure. (Foto: Glory)
Rico Verhoeven heeft zijn titel kunnen verdedigen, doordat Badr Hari ten onder ging met een blessure. (Foto: Glory)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname