Times of Suriname

Barcelona besluit jaar met zege

-

VOETBAL - Barcelona heeft zaterdagmi­ddag zijn laatste wedstrijd van het kalenderja­ar 2019 afgesloten met een overwinnin­g. Alavés werd in het eigen Camp Nou met 4-1 aan de kant gezet. Trainer Ernesto Valverde koos ervoor om te starten met een middenveld bestaande uit Sergio Busquets, Arturo Vidal en Carles Aleñá en zijn speelwijze leverde de thuisploeg in de eerste helft maar liefst 74 procent balbezit op. Dankzij een doelpunt van Antoine Griezmann, die na teruglegge­n van Luis Suárez van net binnen de zestien raak kon schieten, werd dit krachtsver­schil na een kwartier spelen ook zichtbaar op het scorebord en op slag van rust was het nogmaals raak.

Nadat Lionel Messi een paar minuten daarvoor al bijna trefzeker was, poeierde Vidal de bal op aangeven van opnieuw Suárez in de verre hoek. Een paar minuten na de rust leek er via Griezmann ook snel een derde treffer bij te komen, maar de goal van de Fransman werd afgekeurd wegens buitenspel. Barcelona maakte na deze beslissing van arbiter Mario Melero López een rommelige fase door, die Alavés naast een rake kopbal van Pere Pons ook kansen op de gelijkmake­r opleverde. De thuisploeg wist zich daarna echter weer te herpakken en via een fraaie uithaal van Messi van net buiten de zestien, die daarmee zijn vijftigste goal van het jaar maakte, werd de marge hersteld naar twee doelpunten. Een rake strafschop van Suárez na een handsbal van Alavés bepaalde de eindstand een kwartier voor tijd uiteindeli­jk op 4-1. De Jong maakte met elf minuten te gaan als invaller nog zijn entree en heeft daarmee in elke officiële wedstrijd die Barcelona dit seizoen speelde nog gespeeld. (AD)

??  ?? Lionel Messi van Barcelona doet alles om de bal onder controle te krijgen. (Foto: AD)