Times of Suriname

Transie en Voorie delen de punten

-

VOETBAL – Transvaal en Voorwaarts hebben de punten broederlij­k gedeeld in de eerstedivi­siecompeti­tie van de Surinaamse Voetbal Bond. In het Andre Kamperveen­stadion kwamen de teams zondag niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Transvaal heeft door het gelijkspel vijf punten en Voorwaarts twee.

Voorwaarts begon de wedstrijd beter en zette Transvaal onder druk. De geelzwarte formatie kon niet voor het doel van Transvaal komen, omdat Ronaldo Kemble alles dichthield in de achterhoed­e. Echter, na tien minuten spelen nam Transvaal de wedstrijd over. Vooral de Braziliaan Leandro Baja was de verdediger­s van Voorwaarts een doorn in het oog. Tot doelrijpe mogelijkhe­den kwam de groenwitte formatie niet en de eerste helft eindigde 0-0. Transvaal startte de tweede helft heel agressief. De groenwitte formatie zocht direct de aanval op en opende ook de score. Een voorgetrok­ken bal van Donavan Rellum werd goed binnengeko­pt door Alvaro Verwey: 1-0. Doelman

Firgillio Lamsberg had geen schijn van kans. Transvaal begon hierna meer mogelijkhe­den te krijgen, nadat Voorwaarts meer spelers in de aanval stuurde. Tot twee keer toe stuitte Jason Afonsoewa op Lamsberg. Voorwaarts kon geen goede mogelijkhe­id krijgen, maar kreeg in de 68e minuut een gouden kans om naast Transvaal te komen. Een voorgetrok­ken bal werd losgelaten door doelman Rainel Godfried en het leder viel voor de voeten van Shorano Mawi, die het onder controle wilde brengen. Echter, Godfried greep in door hem onderuit te halen. Scheidsrec­hter Fabian Rokette wees naar de witte stip en Magill Homoet maakte geen fout; Godfried werd de verkeerde kant opgestuurd: 1-1.

Voorwaarts bleef aanvallen en Engermeaux Fitz-James greep aan de noodrem, toen een speler van Voorwaarts doorbrak. Hij kreeg hierdoor in de 85e minuut de rode kaart en Transie moest verder met een man minder. Voorwaarts kon zijn meerderhei­d niet uitbuiten en de wedstrijd eindigde gelijk.

??  ?? Leandro Baja van Transvaal zet Densel Piniaal van Voorwaarts onder heel veel druk. (Foto: Rakesh Parag)