Times of Suriname

Real Madrid speelt gelijk

-

VOETBAL - Real Madrid heeft de laatste wedstrijd van het kalenderja­ar niet weten te winnen. In het eigen Santiago Bernabéu kwam het elftal van trainer Zinédine Zidane niet voorbij Athletic Club: 0-0. De Koninklijk­e schoot scherp uit de startblokk­en en kreeg in de eerste twintig minuten enkele goede mogelijkhe­den om te scoren. Zo stuitte Vinícius Júnior na een fraaie combinatie met Karim Benzema op doelman Unai Simón, terwijl een poging van

Toni Kroos op de lat belandde. Halverwege de eerste helft liet Athletic zich voor het eerst gelden in aanvallend opzicht: Iñaki Williams dwong Thibaut Courtois met een laag schot tot een redding. In het restant van de eerste helft was Benzema nog dicht bij een doelpunt, maar de Franse spits stuitte, nadat hij Simón al had uitgespeel­d, op verdediger Unai Núñez. Namens Athletic zag Mikel Vesga op slag van rust nog een doelpunt afgekeurd worden vanwege buitenspel.

Aan het begin van de tweede helft moest Real Madrid een tegenvalle­r incasseren, doordat Éder Militão de strijd moest staken vanwege een oogblessur­e. Diens vervanger Nacho had vrijwel onmiddelli­jk na zijn rentree kunnen scoren, maar de verdediger kopte uit een hoekschop op de lat. Na ruim een uur schoot Benzema na een schitteren­de individuel­e actie op de vuisten van Simón. Kort erna scheerde een uithaal van de ingevallen Bale rakelings voorbij de kruising. Aan de overzijde voorkwam Dani Carvajal met een uiterste krachtinsp­anning dat Williams kon scoren na een scherpe voorzet van Iñigo Lekue. In de laatste twintig minuten bracht Zidane Luka Jovic nog binnen de lijnen en stapte Real Madrid over naar een 4-4-2-systeem. Jovic kopte vijf minuten voor tijd nog op de paal, maar een winnende treffer zat er uiteindeli­jk niet meer in. (VZ)