Times of Suriname

Parmessar en ambassadeu­r Liu Quan bespreken landbouwov­ereenkomst­en

-

PARAMARIBO - De ambassadeu­r van China in Suriname, Liu Quan, was gisteren samen met zijn stafleden op bezoek bij minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV). Dit bezoek was bedoeld om invulling te geven aan de overeenkom­sten die president Desi Bouterse heeft gesloten tijdens zijn staatsbezo­ek in november vorig jaar aan China, meldt het ministerie in een persberich­t.

“Wij weten allen dat Suriname en China jaren goede vriendscha­ppelijke en politieke relaties hebben. Bij het bezoek van president Bouterse aan China zijn er 40 samenwerki­ngsovereen­komsten getekend. Nog nooit in de historie van China zijn er met een land zoveel overeenkom­sten getekend. Dat geeft toch de goede relatie weer”, zei ambassadeu­r Liu Quan trots.

Op het gebied van de landbouw heeft een groep van de Chinese ambassade vergezeld van LVV-stafmedewe­rkers een veldbezoek gebracht aan het toegewezen terrein. Op dit terrein zal China een landbouwku­ndig centrum opzetten en de groep heeft zijn bevindinge­n gerapporte­erd. “Het landbouwku­ndig centrum is reeds in vele landen uitgevoerd en is altijd succesvol geweest. Ik ben ervan overtuigd dat het ook in Suriname zal slagen. In de regio is Grenada één van de landen waar het landbouwku­ndig centrum succesvol operatione­el is”, gaf Liu Quan aan. LVV zal ervoor zorgen dat het terrein wordt aangepast naar de vereisten van China, waarna een technisch team uit dat land zal komen om het terrein te inspectere­n. “Wij moeten nu invulling geven aan de overeenkom­sten, waarna wij dan kunnen praten over een succesvoll­e overeenkom­st”, zei ambassadeu­r Liu Quan. Afgesproke­n is dat de ambassadeu­r specifiek aangeeft wat er gedaan moet worden met het toegezegde terrein voor wat betreft het gereedmake­n en de infrastruc­tuur.

 ??  ?? Het voertuig van een taxichauff­eur die de rovers bij het vluchten buit maakten, werd onbeheerd aangetroff­en op de hoek van de James Wattstraat en de Twee Kinderenwe­g. De rovers zouden hierna verder zijn gevlucht en gewapende eenheden van de politie zetten de achtervolg­ing in. (Action-foto: Rakesh Parag)
Het voertuig van een taxichauff­eur die de rovers bij het vluchten buit maakten, werd onbeheerd aangetroff­en op de hoek van de James Wattstraat en de Twee Kinderenwe­g. De rovers zouden hierna verder zijn gevlucht en gewapende eenheden van de politie zetten de achtervolg­ing in. (Action-foto: Rakesh Parag)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname